Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

'L1 moet uitzonderingspositie krijgen in nieuwe mediawet'

Geplaatst opmaandag 7 maart 2016 - 17:35

De provincie Limburg wil dat de regionale omroep L1 een uitzonderingspositie krijgt in de nieuwe mediawet vanwege de streektaal.

Limburg wil dat er een mediaraad wordt ingesteld die het behoud van de regionale cultuur en identiteit moet bewaken. Over Omrop Fryslân is vorige week dinsdag al een motie ingediend om die uitzonderingspositie te krijgen. De omroep wil dat vanwege de Friese Taal. De verwachting is dat die motie wordt aangenomen.

Brief
Maandag is er een brief vanuit de provincie gestuurd naar de leden van de Eerste Kamer om te pleiten voor deze uitzonderingspositie. Daarin staat dat de regionale omroepen 'een buitengewoon belangrijke rol vervullen bij de instandhouding en bevordering van de streektaal'.

Mediawet
In Den Haag wordt al maandenlang gesproken over de nieuwe mediawet van staatssecretaris Sander Dekker. Hij pleit voor een centrale aansturing van alle regionale omroepen vanuit één landelijke organisatie. De leden van de Eerste Kamer zijn echter kritisch op de plannen en willen bepaalde toezeggingen van de staatssecretaris voordat ze akkoord gaan met de plannen. Met name het behoud van de redactionele onafhankelijkheid en identiteit van de regionale omroepen is punt van discussie.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?
Dat regelen we voor je. Klik hier.
Actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang gratis de digitale krant!

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat komt er op L1?

Daar hebben we de handige programmagids van L1 voor. Hier zie je direct hoe laat je favoriete programma op L1 TV of L1 Radio begint!

Kijk in de programmagids van L1
Advertentie

Limburgs_kampioenschap_latje_trap

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Moet L1 in het Limburgs gaan uitzenden?
'Dialect blijft belangrijk, Veldeke niet per se'
Hiddema speecht Fries, geen Limburgs
Onzekerheid over reorganisatie L1 blijft bestaan
Overzicht
Uitgelicht
Bekijk ons Pinkpop-fotoalbum

Geniet terug van de 1e en 2e Pinkpopdag in ons album. Beelden van vandaag worden gedurende de dag geplaatst. Heb jij ook beelden, stuur ze ons dan toe.

Pinkpop-fotoalbum
Uitgelicht
Limburgs Kampioenschap Latje Trap

L1 organiseert deze zomer in samenwerking met Moonen Movies het Limburgs Kampioenschap Latje Trap. Hierbij is het doel om het vaakst de lat te raken vanaf verschillende afstanden. Schop jij het tot de finale in het stadion van één van de Limburgse profclubs? Schrijf je dan in voor een van de onderstaande voorronden verspreid door de provincie.

Schrijf je in voor het LK Latje Trap
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 7 juli bij L1

Limburg is dé wielerprovincie van Nederland. En ook de mooiste provincie. Dat gaan we combineren tijdens de Tour de France. We gaan dan de provincie in met Tour de L1mbourg. Iedere dag is er vanaf 17:50 uur een sfeervol wielerprogramma vanuit een andere Limburgse plaats te zien, live op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties

Meest gelezen