Overslaan en naar de inhoud gaan

'L1 moet uitzonderingspositie krijgen in nieuwe mediawet'

Geplaatst opmaandag 7 maart 2016 - 17:35

De provincie Limburg wil dat de regionale omroep L1 een uitzonderingspositie krijgt in de nieuwe mediawet vanwege de streektaal.

Limburg wil dat er een mediaraad wordt ingesteld die het behoud van de regionale cultuur en identiteit moet bewaken. Over Omrop Fryslân is vorige week dinsdag al een motie ingediend om die uitzonderingspositie te krijgen. De omroep wil dat vanwege de Friese Taal. De verwachting is dat die motie wordt aangenomen.

Brief
Maandag is er een brief vanuit de provincie gestuurd naar de leden van de Eerste Kamer om te pleiten voor deze uitzonderingspositie. Daarin staat dat de regionale omroepen 'een buitengewoon belangrijke rol vervullen bij de instandhouding en bevordering van de streektaal'.

Mediawet
In Den Haag wordt al maandenlang gesproken over de nieuwe mediawet van staatssecretaris Sander Dekker. Hij pleit voor een centrale aansturing van alle regionale omroepen vanuit één landelijke organisatie. De leden van de Eerste Kamer zijn echter kritisch op de plannen en willen bepaalde toezeggingen van de staatssecretaris voordat ze akkoord gaan met de plannen. Met name het behoud van de redactionele onafhankelijkheid en identiteit van de regionale omroepen is punt van discussie.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?
Dat regelen we voor je. Klik hier.
Actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang gratis de digitale krant!

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat komt er op L1?

Daar hebben we de handige programmagids van L1 voor. Hier zie je direct hoe laat je favoriete programma op L1 TV of L1 Radio begint!

Kijk in de programmagids van L1

Gerelateerde berichten

Moet L1 in het Limburgs gaan uitzenden?
Onzekerheid over reorganisatie L1 blijft bestaan
Eerste Kamer heeft nog steeds moeite met nieuwe Mediawet
Thissen: 'Aanpak mediawet in Senaat is bedenkelijk'
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten
Advertentie
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen

Meest gelezen