Overslaan en naar de inhoud gaan

L1-lijsttrekkersdebat: meer migranten en bredere snelwegen

Geplaatst opmaandag 11 maart 2019 - 8:22

Hoe blijft de Limburgse economie draaien en welke kansen en bedreigingen zijn er in de komende provinciale regeerperiode? In het eerste L1-lijsttrekkersdebat spreken twaalf van de dertien verkiesbare partijen over de economie in Limburg met Ondernemend Limburg.

Ondernemend Limburg is de koepel van LWV, MKB Limburg en de LLTB.

Infrastructuur
LWV-directeur Huub Narinx pleit voor een actievere rol van de provincie bij de verbreding van de A2 tussen Weert en Eindhoven en de A67 tussen Venlo en Eindhoven. Tot nu toe heeft dat geen hoge gehad prioriteit in Den Haag. En dat is de LWV een doorn in het oog. De Limburgse politiek moet zich daar meer voor inzetten, vindt de LWV.

Arbeidsmigranten
De LLTB, met voorzitter Léon Faassen, spreekt over de noodzaak om arbeidsmigranten aan te trekken om de economie op peil te houden. Zijn de duizenden toekomstige banen in Limburg wel überhaupt in te vullen zónder de komst van migranten uit Oost-Europa?

Klimaat
Monique Princen van MKB Limburg spreekt over de klimaatplannen van het kabinet. Zijn die te ambitieus of niet? En hoe moeten de Limburgse ondernemers daarmee aan de slag? En wie gaat dat allemaal betalen?

Twaalf van de dertien verkiesbare partijen verschijnen vanavond in de politieke arena van L1. Alleen Forum voor Democratie heeft zich niet aangemeld. Het debat is maandagavond vanaf 20:30 uur live te zien op L1 en staat onder leiding van Sander Kleikers.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen