Overslaan en naar de inhoud gaan

L1 haalt opnieuw recordopbrengst op voor Voedselbank

Geplaatst opdonderdag 21 december 2017 - 19:20

Bij de actie L1 Samen voor de Voedselbank zijn dit jaar 290.052 producten ingezameld, met een totale waarde van ruim een half miljoen euro.

De omroep sloot de actie donderdagavond af met een finaleshow op radio, tv en online. Veel Limburgers zamelden lang houdbare producten in voor provinciegenoten die (even) moeilijk bij kas zitten. De ingezamelde producten vertegenwoordigen een waarde van 541.792,20 euro.

Initiatieven
Het aantal aangemelde initiatieven was hoger dan ooit. De Limburgse filialen van Albert Heijn en Jan Linders fungeerden als inzamelpunten. Donateurs konden ook bij de kantoren van de SNS-bank in Limburg terecht. Ook het aantal online donaties was hoger dan ooit.

Samenwerking
L1 werkte dit jaar intensief samen met verschillende lokale omroepen; de radioprogramma's in de middaguren werden gecombineerd. Dankzij alle donaties zijn de schappen van de Voedselbanken in de provincie voorlopig weer goed gevuld.

In 2016 was er een recordopbrengst van 232.506 producten.

Meer informatie over de actie is te vinden via L1.nl/Voedselbank.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat komt er op L1?

Daar hebben we de handige programmagids van L1 voor. Hier zie je direct hoe laat je favoriete programma op L1 TV of L1 Radio begint!

Kijk in de programmagids van L1
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen