Overslaan en naar de inhoud gaan

L1 gaat vaker openbare redactievergaderingen houden

Geplaatst opmaandag 16 januari 2017 - 18:39

Bij wijze van experiment heeft L1 maandag een openbare redactievergadering belegd. Via Facebook kon het publiek meekijken, meedenken en reageren op die vergadering.

"Het was leuk om te doen, de toon was goed en constructief en het heeft veel ideeën opgeleverd", zegt hoofd nieuws en sport Maurice de Heus in het programma AvondGasten. "Het was prettig dat er niet veel negativiteit was, soms krijg je dat wel als het publiek reageert op bepaalde onderwerpen."

Publieke omroep
De openbare redactievergadering is georganiseerd om het publiek te betrekken bij de
nieuwskeuzes. "L1 is een publieke omroep; mensen moeten zich daarin herkennen. We kennen onze zwaktes en we kunnen hulp gebruiken. Nou, via Facebook kun je mensen rechtstreeks daarbij betrekken", zegt De Heus.

Informant
Media-ethicus en ombudsman van de Limburgse kranten Huub Evers denkt dat het belangrijk is dat het publiek zich serieus genomen voelt. "Als je je publiek serieus neemt, dan krijg je geen bagger over je heen. Dan willen mensen hun steentje bijdragen. Uiteindelijke afwegingen maken blijft een journalistieke activiteit. Maar het publiek kan journalisten helpen door informant te zijn", besluit Evers.

Elke maand
Volgens Maurice de Heus heeft de vergadering al een aantal bruikbare tips opgeleverd. "We gaan aan de gang met het volgen van een mantelzorger, om te kijken hoe het dagelijks leven van zo iemand eruitziet. Maar bijvoorbeeld ook de 'zingende zoutstrooier' kan een mooi verhaal worden", zegt De Heus. "En ik mag alvast verklappen dat we zo'n openbare vergadering elke maand gaan doen."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat komt er op L1?

Daar hebben we de handige programmagids van L1 voor. Hier zie je direct hoe laat je favoriete programma op L1 TV of L1 Radio begint!

Kijk in de programmagids van L1
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen