Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

L1 gaat vaker openbare redactievergaderingen houden

Geplaatst opmaandag 16 januari 2017 - 18:39

Bij wijze van experiment heeft L1 maandag een openbare redactievergadering belegd. Via Facebook kon het publiek meekijken, meedenken en reageren op die vergadering.

"Het was leuk om te doen, de toon was goed en constructief en het heeft veel ideeën opgeleverd", zegt hoofd nieuws en sport Maurice de Heus in het programma AvondGasten. "Het was prettig dat er niet veel negativiteit was, soms krijg je dat wel als het publiek reageert op bepaalde onderwerpen."

Publieke omroep
De openbare redactievergadering is georganiseerd om het publiek te betrekken bij de
nieuwskeuzes. "L1 is een publieke omroep; mensen moeten zich daarin herkennen. We kennen onze zwaktes en we kunnen hulp gebruiken. Nou, via Facebook kun je mensen rechtstreeks daarbij betrekken", zegt De Heus.

Informant
Media-ethicus en ombudsman van de Limburgse kranten Huub Evers denkt dat het belangrijk is dat het publiek zich serieus genomen voelt. "Als je je publiek serieus neemt, dan krijg je geen bagger over je heen. Dan willen mensen hun steentje bijdragen. Uiteindelijke afwegingen maken blijft een journalistieke activiteit. Maar het publiek kan journalisten helpen door informant te zijn", besluit Evers.

Elke maand
Volgens Maurice de Heus heeft de vergadering al een aantal bruikbare tips opgeleverd. "We gaan aan de gang met het volgen van een mantelzorger, om te kijken hoe het dagelijks leven van zo iemand eruitziet. Maar bijvoorbeeld ook de 'zingende zoutstrooier' kan een mooi verhaal worden", zegt De Heus. "En ik mag alvast verklappen dat we zo'n openbare vergadering elke maand gaan doen."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat komt er op L1?

Daar hebben we de handige programmagids van L1 voor. Hier zie je direct hoe laat je favoriete programma op L1 TV of L1 Radio begint!

Kijk in de programmagids van L1
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen