Overslaan en naar de inhoud gaan

L1 experimenteert met mobiele tv-camera's in wielerkoers

Geplaatst opmaandag 4 april 2016 - 16:02

L1 heeft in de Volta Limburg Classic met succes een nieuwe mobiele TV-verbinding getest.

Om die beelden uit te zenden is niet langer een straalverbinding via het vliegtuig nodig. De nieuwe techniek werkt net zoals een mobiele telefoon.

Schakelen
De cameramannen achterop bij de motard, die kennen we wel van de grote wielerkoersen. Maar bij de Volta Limburg Classic afgelopen zaterdag kon er vanuit de regie live geschakeld worden naar een camera die gemonteerd was op een motor. Zo kon Volta-regisseur Martijn Lindenberg zaterdag kiezen voor een schakeling naar de afvallers achter het peloton van de kleine camera.

Vliegtuigen
Tot nu toe worden wielerkoersen of andere grote sportevenementen vaak in beeld gebracht via vliegtuigen die zorgen voor de verbindingen. Dat is met deze nieuwe techniek niet nodig. Het zou in de toekomst een alternatief kunnen zijn voor de dure tv-producties. Producenten hopen op deze manier ook kleinere evenementen zoals Parelloop of de Ronde van Limburg live in beeld te kunnen brengen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat komt er op L1?

Daar hebben we de handige programmagids van L1 voor. Hier zie je direct hoe laat je favoriete programma op L1 TV of L1 Radio begint!

Kijk in de programmagids van L1

Gerelateerde berichten

Wie wint de Volta Limburg Classic? Volg het live op L1 TV
Wielerseizoen van start: heuvelland weer vol racefietsen
Bergprijs voor vrouwenwedstrijd Volta Limburg Classic
Johan Derksen over Roda: 'Gekkenhuis'
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen