Overslaan en naar de inhoud gaan

L1 experimenteert met mobiele tv-camera's in wielerkoers

Geplaatst opmaandag 4 april 2016 - 16:02

L1 heeft in de Volta Limburg Classic met succes een nieuwe mobiele TV-verbinding getest.

Om die beelden uit te zenden is niet langer een straalverbinding via het vliegtuig nodig. De nieuwe techniek werkt net zoals een mobiele telefoon.

Schakelen
De cameramannen achterop bij de motard, die kennen we wel van de grote wielerkoersen. Maar bij de Volta Limburg Classic afgelopen zaterdag kon er vanuit de regie live geschakeld worden naar een camera die gemonteerd was op een motor. Zo kon Volta-regisseur Martijn Lindenberg zaterdag kiezen voor een schakeling naar de afvallers achter het peloton van de kleine camera.

Vliegtuigen
Tot nu toe worden wielerkoersen of andere grote sportevenementen vaak in beeld gebracht via vliegtuigen die zorgen voor de verbindingen. Dat is met deze nieuwe techniek niet nodig. Het zou in de toekomst een alternatief kunnen zijn voor de dure tv-producties. Producenten hopen op deze manier ook kleinere evenementen zoals Parelloop of de Ronde van Limburg live in beeld te kunnen brengen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat komt er op L1?

Daar hebben we de handige programmagids van L1 voor. Hier zie je direct hoe laat je favoriete programma op L1 TV of L1 Radio begint!

Kijk in de programmagids van L1
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Wie wint de Volta Limburg Classic? Volg het live op L1 TV
Wielerseizoen van start: heuvelland weer vol racefietsen
Bergprijs voor vrouwenwedstrijd Volta Limburg Classic
Johan Derksen over Roda: 'Gekkenhuis'
Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen