Overslaan en naar de inhoud gaan

L1 en de NOS gaan nog meer samenwerken

Geplaatst opmaandag 4 februari 2019 - 13:00

De regionale omroepen en de NOS gaan online meer samenwerken. Het is de bedoeling dat de omroepen elkaars berichten gaan publiceren op hun online-platforms.

De publieke omroepen hebben hiervoor het Convenant Versterking Publieke Journalistiek getekend.

Online
Door de samenwerking is binnenkort een aantal berichten van L1/1Limburg ook te lezen op NOS.nl en omgekeerd zijn verhalen van de NOS te zien op 1Limburg. Gebruikers van de apps en websites kunnen zelf aangeven of ze deze berichten willen lezen. Ze kunnen ook kiezen van welke (regionale) omroep ze berichten willen zien.

Krachtenbundeling
Voorzitter Guus van Kleef van de gezamenlijke Regionale Omroepen denkt dat deze samenwerking de efficiëntie vergroot: "Met de krachtenbundeling maken we het nieuws van dichtbij net zo makkelijk beschikbaar voor iedereen als het nationale en internationale nieuws. Daarmee komen we tegemoet aan de behoeften van ons publiek."

Traditie
De regionale omroepen en de NOS werken al tientallen jaren samen. Eerst alleen op de radio, maar de afgelopen jaren ook op TV. In de NOS journaals om 12:00 uur en 15:00 uur zitten regionale nieuwsblokken. Daarnaast wisselen de omroepen agenda's uit en delen ze video met elkaar. Ook is er een gezamenlijk researchproject.

Wanneer de nieuwe online-samenwerking start, is nog niet duidelijk. Een projectgroep gaat aan de slag met het uitwerken van de plannen.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat komt er op L1?

Daar hebben we de handige programmagids van L1 voor. Hier zie je direct hoe laat je favoriete programma op L1 TV of L1 Radio begint!

Kijk in de programmagids van L1
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen