Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

L1-directeur treedt terug: 'Verschil van inzicht'

Geplaatst opdonderdag 8 maart 2018 - 15:01

L1-directeur Rob Stevens (65) treedt terug. Na overleg met aandeelhouder Stichting Omroep Limburg (SOL) is besloten dat Stevens vertrekt zodra er een vervangend bestuurder is aangesteld.

Het vertrek van Stevens volgt op het afketsen van de bestuurlijke fusie tussen L1 en Omroep Brabant. Vorige week stapte de Raad van Commissarissen van de Limburgse omroep al op.

Lees ook: Raad van Commissarissen van L1 stapt per direct op

Losse schroeven
Stevens licht zijn vertrek toe in een verklaring. "SOL heeft om haar moverende redenen onlangs besloten niet mee te fuseren. Daardoor is de bestuurlijke fusie op losse schroeven komen te staan en is het fusieproces recent beëindigd. Vanwege een verschil van inzicht met SOL over nut en noodzaak van deze fusie en de discussie die daarover is ontstaan, heb ik de stichting laten weten dat ik indien gewenst bereid ben in goed onderling overleg terug te treden als bestuurder."

Nieuwe bestuurder
De stichting, eigenaar van de zendmachtiging van L1 en aandeelhouder van de BV's, heeft daarop besloten dat het inderdaad wenselijk is om met een nieuwe bestuurder verder te gaan. "Afgesproken is dat ik terugtreed op het moment dat een nieuwe bestuurder is benoemd. Dit om de continuïteit van de bedrijfsvoering te waarborgen."

Vertrouwensbreuk
Namens SOL laat Joep Hahn weten dat er sprake was van een vertrouwensbreuk. "Daardoor kwam de vraag of we samen nog goed konden functioneren. Daar had hij blijkbaar zelf ook zijn twijfels over." Hahn laat weten dat de stichting snel voor rust wil zorgen. "Maar zorgvuldigheid voor alles. We gaan eerst met de organisatie praten. Pas als we een volledig beeld hebben, beslissen we of we voor een interim-bestuurder gaan of dat we iemand aanstellen voor langere tijd."

Het bestuur van SOL heeft Hahn aangewezen als tijdelijk toezichthouder van L1.

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat komt er op L1?

Daar hebben we de handige programmagids van L1 voor. Hier zie je direct hoe laat je favoriete programma op L1 TV of L1 Radio begint!

Kijk in de programmagids van L1
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen