Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

L1-directeur treedt terug: 'Verschil van inzicht'

Geplaatst opdonderdag 8 maart 2018 - 15:01

L1-directeur Rob Stevens (65) treedt terug. Na overleg met aandeelhouder Stichting Omroep Limburg (SOL) is besloten dat Stevens vertrekt zodra er een vervangend bestuurder is aangesteld.

Het vertrek van Stevens volgt op het afketsen van de bestuurlijke fusie tussen L1 en Omroep Brabant. Vorige week stapte de Raad van Commissarissen van de Limburgse omroep al op.

Lees ook: Raad van Commissarissen van L1 stapt per direct op

Losse schroeven
Stevens licht zijn vertrek toe in een verklaring. "SOL heeft om haar moverende redenen onlangs besloten niet mee te fuseren. Daardoor is de bestuurlijke fusie op losse schroeven komen te staan en is het fusieproces recent beëindigd. Vanwege een verschil van inzicht met SOL over nut en noodzaak van deze fusie en de discussie die daarover is ontstaan, heb ik de stichting laten weten dat ik indien gewenst bereid ben in goed onderling overleg terug te treden als bestuurder."

Nieuwe bestuurder
De stichting, eigenaar van de zendmachtiging van L1 en aandeelhouder van de BV's, heeft daarop besloten dat het inderdaad wenselijk is om met een nieuwe bestuurder verder te gaan. "Afgesproken is dat ik terugtreed op het moment dat een nieuwe bestuurder is benoemd. Dit om de continuïteit van de bedrijfsvoering te waarborgen."

Vertrouwensbreuk
Namens SOL laat Joep Hahn weten dat er sprake was van een vertrouwensbreuk. "Daardoor kwam de vraag of we samen nog goed konden functioneren. Daar had hij blijkbaar zelf ook zijn twijfels over." Hahn laat weten dat de stichting snel voor rust wil zorgen. "Maar zorgvuldigheid voor alles. We gaan eerst met de organisatie praten. Pas als we een volledig beeld hebben, beslissen we of we voor een interim-bestuurder gaan of dat we iemand aanstellen voor langere tijd."

Het bestuur van SOL heeft Hahn aangewezen als tijdelijk toezichthouder van L1.

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat komt er op L1?

Daar hebben we de handige programmagids van L1 voor. Hier zie je direct hoe laat je favoriete programma op L1 TV of L1 Radio begint!

Kijk in de programmagids van L1
Advertentie

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
Unieke overzichtstentoonstelling 50 Jaar Thielen wegens groot succes verlengd!

De tentoonstelling 50 Jaar Thielen - De ogen van de meester in het Limburgs Museum en de inleidende tentoonstelling 50 Jaar Thielen – Schetsen en tekeningen in Museum van Bommel van Dam zijn vanwege succes verlengd tot en met 10 juni. De belangstelling voor de grootse schilderwerken en de schetsen van Evert Thielen is overweldigend - inmiddels staat de teller al op 50.000 bezoekers. Dit is een verzesvoudiging van de bezoekersaantallen ten opzichte van vorig jaar.

Bekijk de tentoonstelling hier
Advertentie
IKEA feliciteert alle ouders met een nieuw wonder!

Is er bij jou in de familie in 2018 een baby'tje geboren? En woont de kleine in Limburg? Stuur dan tussen 15 april en 5 mei een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

IKEA feliciteert in ieder geval alle trotse ouders met de geboorte van een nieuw wonder!

alles over de babyfoto-actie van 1Limburg
Nomineer iemand voor een Limburgs Lintje
Uitgelicht
Wie verdient een Limburgs Lintje?

Welke Limburger verdient zo’n lintje en waarom? Wie heeft er altijd een luisterend oor, wie past er vaak op de kinderen, wie zet koffie voor de hele vereniging?

Het zou ons behagen wanneer je hem of haar nomineert. Wie weet komen wij dan die dag een Limburgs Lintje brengen. Live op L1 Radio!

Nomineer iemand voor het Limburgs Lintje
Locaties Tour de L1mbourg 2019
Uitgelicht
Alle locaties Tour de L1mbourg 2019

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1. Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1.

Sander Kleikers en Gert Jakobs ontvangen iedere dag in een nieuwe Limburgse gemeente mooie gasten aan tafel om te praten over de verrichtingen van Wout en Tom in de Tour, en de liefde voor Limburg.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden

Meest gelezen