Overslaan en naar de inhoud gaan

L1-directeur Elbers stopt als lokale VVD-fractievoorzitter

Geplaatst opzondag 13 september 2020 - 14:34

L1-directeur Peter Elbers stopt als fractievoorzitter van de lokale VVD in de gemeenteraad van Horst aan de Maas.

Hij stopt per 10 november en staat zijn zetel in de gemeenteraad af aan Imke Emons. Dat laat de lokale VVD-afdeling via Facebook weten.

Overdracht
"Ik stop niet met onmiddellijke ingang in de gemeenteraad, omdat ik een goede overdracht wil doen in de richting van mijn opvolgster als fractievoorzitter", zegt Elbers zondagmiddag. Raadslid Yvonne Douven neemt het fractievoorzitterschap over. "Aan het begin van de vergadering in november zwaait de burgemeester me uit, dus ik ben verder ook niet meer bij de gemeentelijke begrotingsbehandeling betrokken." Die staat in Horst aan de Maas in november op de agenda.

Niet verenigbaar
Elbers geeft zijn raadszetel op omdat hij die niet verenigbaar vindt met zijn directiefunctie bij L1. Zijn benoeming bij de provinciale omroep ligt vanuit zijn actieve raadslidmaatschap gevoelig bij het personeel van L1. Met een directeur die actief lid is van een gemeentebestuur kan de schijn van belangenverstrengeling ontstaan, zo luidt de kritiek.

Kort geding
De ondernemingsraad en Raad van Commissarissen (RvC) van L1 zijn met elkaar in conflict over de benoeming van de Grubbenvorstenaar. De OR wil dat de benoeming wordt ingetrokken. De RvC stelde Elbers begin september aan, zonder advies van de OR af te wachten. De OR overweegt een kort geding aan te spannen om de benoeming ongedaan gemaakt te krijgen.

Lees ook: Kort geding over benoeming directeur L1 nog niet van tafel

Vrijdagavond vond een overleg plaats tussen OR en RvC. Het is toen niet gelukt om met elkaar tot een oplossing te komen. De personeelsvertegenwoordiging van L1 verwacht dinsdag een besluit te nemen over het al of niet aanspannen van een kort geding.

Tour de L1mbourg iedere dag om 18:30 live vanuit een andere Limburgse gemeente. Bekijk hier alle locaties.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat komt er op L1?

Daar hebben we de handige programmagids van L1 voor. Hier zie je direct hoe laat je favoriete programma op L1 TV of L1 Radio begint!

Kijk in de programmagids van L1
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen