Overslaan en naar de inhoud gaan

L1-boegbeeld stopt na 35 jaar als sportcommentator

Geplaatst opvrijdag 3 mei 2019 - 18:23

John Bannier stopt na 35 jaar als sportcommentator van L1.

Dat heeft hij vrijdag bekendgemaakt in L1mburg Centraal.

Uitlaatklep
De 73-jarige Bannier deed zijn eerste sportverslag in 1984 van de handbalwedstrijd tussen Sittardia en DVO, destijds bij ROZ, de voorganger van Omroep Limburg en later L1. Vrijdagavond is het boegbeeld van de sportwedstrijden voor het laatst op L1 radio te horen bij de wedstrijd MVV tegen NEC. "Verslaggeven was de uitlaatklep van mijn weekend. Het emotionele vind ik het mooiste van verslaggeven. Iets waar je van tevoren niet aan kunt denken en dan op het moment goed kunt verwoorden."

Rood-wit hart
Als kind ging Bannier met zijn vader al naar wedstrijden van MVV. "Diep in mijn hart ben ik MVV-supporter. Mijn vader zei: dat zul je altijd blijven als je eenmaal een rood-wit hart hebt." Desondanks benadrukt hij dat de luisteraar nooit gemerkt heeft voor welke club hij is. "Ik zal niemand bevooroordelen. Bij een Limburgse derby laat ik nooit een voorkeur blijken. In andere wedstrijden ben ik altijd voor de Limburgse club."

Koffertje pakken
Vrijdagavond pakt Bannier voor het laatst zijn koffertje om verslag te doen. "Ik ga naar de Geusselt en geef daar handjes. Ik ga zitten en doe verslag van de wedstrijd. Na de wedstrijd pak ik mijn koffertje, doe interviews en ga naar huis. Thuis drink ik met mijn vrouw Loes nog een wijntje", zo schetst hij zijn avond.

Bannier verwacht dus geen emotioneel afscheid, maar desondanks neemt hij afscheid met 'pijn in het hart'. "Het is mooi dat ik het zo lang heb mogen doen. Ik zal het ongetwijfeld gaan missen."

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur een foto en win prijzen. Deadline: 5 mei.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat komt er op L1?

Daar hebben we de handige programmagids van L1 voor. Hier zie je direct hoe laat je favoriete programma op L1 TV of L1 Radio begint!

Kijk in de programmagids van L1
Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!
Uitgelicht
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Kim Vaessen uit Sittard.

Een heel bijzonder jaar dat voor altijd herinnerd zal worden. We houden continu rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Er zullen geen grote publieksevenementen zijn dit jaar, maar voor de vastelaovesliefhebber is er genoeg te beleven bij L11 Alaaf. En daar past absoluut een Vastelaovesgezicht bij.

Klein, intiem, soms spontaan en heel veel mooie herinneringen ophalen... Veer laote dich neet in de steek.

Bekijk hier meer over het Vastelaovesgezicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen