Overslaan en naar de inhoud gaan

L1-boegbeeld stopt na 35 jaar als sportcommentator

Geplaatst opvrijdag 3 mei 2019 - 18:23

John Bannier stopt na 35 jaar als sportcommentator van L1.

Dat heeft hij vrijdag bekendgemaakt in L1mburg Centraal.

Uitlaatklep
De 73-jarige Bannier deed zijn eerste sportverslag in 1984 van de handbalwedstrijd tussen Sittardia en DVO, destijds bij ROZ, de voorganger van Omroep Limburg en later L1. Vrijdagavond is het boegbeeld van de sportwedstrijden voor het laatst op L1 radio te horen bij de wedstrijd MVV tegen NEC. "Verslaggeven was de uitlaatklep van mijn weekend. Het emotionele vind ik het mooiste van verslaggeven. Iets waar je van tevoren niet aan kunt denken en dan op het moment goed kunt verwoorden."

Rood-wit hart
Als kind ging Bannier met zijn vader al naar wedstrijden van MVV. "Diep in mijn hart ben ik MVV-supporter. Mijn vader zei: dat zul je altijd blijven als je eenmaal een rood-wit hart hebt." Desondanks benadrukt hij dat de luisteraar nooit gemerkt heeft voor welke club hij is. "Ik zal niemand bevooroordelen. Bij een Limburgse derby laat ik nooit een voorkeur blijken. In andere wedstrijden ben ik altijd voor de Limburgse club."

Koffertje pakken
Vrijdagavond pakt Bannier voor het laatst zijn koffertje om verslag te doen. "Ik ga naar de Geusselt en geef daar handjes. Ik ga zitten en doe verslag van de wedstrijd. Na de wedstrijd pak ik mijn koffertje, doe interviews en ga naar huis. Thuis drink ik met mijn vrouw Loes nog een wijntje", zo schetst hij zijn avond.

Bannier verwacht dus geen emotioneel afscheid, maar desondanks neemt hij afscheid met 'pijn in het hart'. "Het is mooi dat ik het zo lang heb mogen doen. Ik zal het ongetwijfeld gaan missen."

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur een foto en win prijzen. Deadline: 5 mei.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat komt er op L1?

Daar hebben we de handige programmagids van L1 voor. Hier zie je direct hoe laat je favoriete programma op L1 TV of L1 Radio begint!

Kijk in de programmagids van L1
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen