Overslaan en naar de inhoud gaan

L1-bestuurder Peter Elbers op non-actief

Geplaatst opdinsdag 29 juni 2021 - 17:33

Bestuurder Peter Elbers van L1 is op non-actief gezet. Dat heeft de Raad van Commissarissen (RvC) van de omroep dinsdag in een korte verklaring bekendgemaakt.

De taken van Elbers worden per direct overgenomen door medebestuurder Job van der Have en leden van het managementteam.

Vertrouwensbreuk
Een vertrouwensbreuk tussen personeel en ondernemingsraad enerzijds en Elbers en RvC anderzijds leidde in het voorjaar tot een zaak bij de Ondernemingskamer. Die besloot tot het instellen van een onderzoek naar de interne problemen bij L1. Tevens werd een tweede bestuurder benoemd, Van der Have, en werd de RvC uitgebreid met een vierde commissaris met beslissende stem.

Toekomst
"De Raad van Commissarissen van Omroep Limburg heeft bestuurder Peter Elbers per direct vrijgesteld van werk en gaat met hem in gesprek over zijn toekomst bij de organisatie", zo staat in de dinsdag uitgegeven verklaring.

De RvC gaat de komende tijd in overleg met de ondernemingsraad over de toekomstige bestuurssamenstelling van Stichting Omroep Limburg, de zendmachtiginghouder van L1.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat komt er op L1?

Daar hebben we de handige programmagids van L1 voor. Hier zie je direct hoe laat je favoriete programma op L1 TV of L1 Radio begint!

Kijk in de programmagids van L1
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen