Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Kyra Fortuin draagt met 2 treffers bij aan winst op VS

Geplaatst opzondag 14 april 2019 - 18:52

De Nederlandse hockeyvrouwen hebben opnieuw flink uitgehaald in een wedstrijd in de FIH Pro League waarin Kyra Fortuin een belangrijk aandeel had.

Na de 6-0 zege op China in Utrecht eerder deze week, werd de Verenigde Staten in Rotterdam met 7-1 afgedroogd. Half februari hadden de Oranje hockeysters in Winston-Salem de VS met 5-0 verslagen.

Twee treffers
Taylor West opende na zes minuten de score voor de Verenigde Staten, maar door twee doelpunten van Xan de Waard en de Maastrichtse Kyra Fortuin sloot Oranje de eerste helft met een 3-1 voorsprong af. Na de hervatting scoorde Kyra Fortuin haar tweede treffer van de wedstrijd en bracht het Nederlandse team op 4-1. Yibbi Jansen vergrootte uit een strafcorner de voorsprong, waarna Marloes Keetels en Caia van Maasakker - ook uit een strafcorner - de eindstand op 7-1 bepaalden. Het is de zesde overwinning voor de Oranjevrouwen deze competitie, waaraan negen landen deelnemen. Er werd alleen van Australië verloren.

Oranje heeft na zeven wedstrijden achttien punten en vervolgt de competitie in de Pro League op 26 april tegen Duitsland. De beste vier landen strijden eind juni in Amsterdam om de overwinning in de Pro League.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Advertentie
IKEA feliciteert alle ouders met een nieuw wonder!

Is er bij jou in de familie in 2018 een baby'tje geboren? En woont de kleine in Limburg? Stuur dan tussen 15 april en 5 mei een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

IKEA feliciteert in ieder geval alle trotse ouders met de geboorte van een nieuw wonder!

alles over de babyfoto-actie van 1Limburg
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Nomineer iemand voor een Limburgs Lintje
Uitgelicht
Wie verdient een Limburgs Lintje?

Welke Limburger verdient zo’n lintje en waarom? Wie heeft er altijd een luisterend oor, wie past er vaak op de kinderen, wie zet koffie voor de hele vereniging?

Het zou ons behagen wanneer je hem of haar nomineert. Wie weet komen wij dan die dag een Limburgs Lintje brengen. Live op L1 Radio!

Nomineer iemand voor het Limburgs Lintje
Locaties Tour de L1mbourg 2019
Uitgelicht
Alle locaties Tour de L1mbourg 2019

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1. Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1.

Sander Kleikers en Gert Jakobs ontvangen iedere dag in een nieuwe Limburgse gemeente mooie gasten aan tafel om te praten over de verrichtingen van Wout en Tom in de Tour, en de liefde voor Limburg.

Bekijk hier alle locaties
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto

Meest gelezen