Overslaan en naar de inhoud gaan

Kyra Fortuin draagt met 2 treffers bij aan winst op VS

Geplaatst opzondag 14 april 2019 - 18:52

De Nederlandse hockeyvrouwen hebben opnieuw flink uitgehaald in een wedstrijd in de FIH Pro League waarin Kyra Fortuin een belangrijk aandeel had.

Na de 6-0 zege op China in Utrecht eerder deze week, werd de Verenigde Staten in Rotterdam met 7-1 afgedroogd. Half februari hadden de Oranje hockeysters in Winston-Salem de VS met 5-0 verslagen.

Twee treffers
Taylor West opende na zes minuten de score voor de Verenigde Staten, maar door twee doelpunten van Xan de Waard en de Maastrichtse Kyra Fortuin sloot Oranje de eerste helft met een 3-1 voorsprong af. Na de hervatting scoorde Kyra Fortuin haar tweede treffer van de wedstrijd en bracht het Nederlandse team op 4-1. Yibbi Jansen vergrootte uit een strafcorner de voorsprong, waarna Marloes Keetels en Caia van Maasakker - ook uit een strafcorner - de eindstand op 7-1 bepaalden. Het is de zesde overwinning voor de Oranjevrouwen deze competitie, waaraan negen landen deelnemen. Er werd alleen van Australië verloren.

Oranje heeft na zeven wedstrijden achttien punten en vervolgt de competitie in de Pro League op 26 april tegen Duitsland. De beste vier landen strijden eind juni in Amsterdam om de overwinning in de Pro League.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen