Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Kyra Fortuin draagt met 2 treffers bij aan winst op VS

Geplaatst opzondag 14 april 2019 - 18:52

De Nederlandse hockeyvrouwen hebben opnieuw flink uitgehaald in een wedstrijd in de FIH Pro League waarin Kyra Fortuin een belangrijk aandeel had.

Na de 6-0 zege op China in Utrecht eerder deze week, werd de Verenigde Staten in Rotterdam met 7-1 afgedroogd. Half februari hadden de Oranje hockeysters in Winston-Salem de VS met 5-0 verslagen.

Twee treffers
Taylor West opende na zes minuten de score voor de Verenigde Staten, maar door twee doelpunten van Xan de Waard en de Maastrichtse Kyra Fortuin sloot Oranje de eerste helft met een 3-1 voorsprong af. Na de hervatting scoorde Kyra Fortuin haar tweede treffer van de wedstrijd en bracht het Nederlandse team op 4-1. Yibbi Jansen vergrootte uit een strafcorner de voorsprong, waarna Marloes Keetels en Caia van Maasakker - ook uit een strafcorner - de eindstand op 7-1 bepaalden. Het is de zesde overwinning voor de Oranjevrouwen deze competitie, waaraan negen landen deelnemen. Er werd alleen van Australië verloren.

Oranje heeft na zeven wedstrijden achttien punten en vervolgt de competitie in de Pro League op 26 april tegen Duitsland. De beste vier landen strijden eind juni in Amsterdam om de overwinning in de Pro League.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen