Overslaan en naar de inhoud gaan

Kylie Waterreus op de fiets langs bij sponsoren

Geplaatst opzondag 31 mei 2020 - 10:00

Wielrenster Kylie Waterreus gebruikt de coronatijd om met haar racefiets op bezoek te gaan bij de sponsors van de ploeg.

De uit Ulestraten afkomstige wielrenster vindt het belangrijk om op deze manier de sponsoren die de ploeg financieel ondersteunen, te bedanken.

Rit van 240 kilometer
De bezoekjes beperken zich op dit moment alleen maar tot sponsoren in Nederland. Zodra de grens met België weer open is, gaat ze ook bij onze zuiderburen sponsoren bezoeken. Dat kunnen wel lange ritten worden, want Waterreus heeft al op de kaart gezien dat er een sponsor op 120 kilometer van haar huis zit. "Dat wordt dus een behoorlijk trainingritje van 240 kilometer."

Video: L1

Slechts twee wedstrijden
Tot nu toe heeft de wielrenster van het Multum Accountants - LSK Ladies Cycling Team dit seizoen slechts twee wedstrijden kunnen rijden: de Omloop het Nieuwsblad en de GP Samyn. De rest van het huidige wielerseizoen bestaat tot nu toe uit trainingen.

Geweldig initiatief
Ploegleider Johan Kruijntjens is zeer te spreken over het initiatief van zijn renster: "Het is geweldig dat ze dit doet. Dit zijn precies de acties die we in deze tijd met onze ploeg nodig hebben. Net zoals het wielrennen hebben onze sponsoren het ook zwaar en kunnen ze een steuntje in de rug gebruiken."

Tot nu toe is Waterreus de enige renster van de ploeg die dit soort ritjes onderneemt.

Sponsors blijven de ploeg trouw
Voor wat betreft het voortbestaan van de ploeg heeft Kruijntjens geen zorgen. "We hebben onze zaakjes goed voor elkaar." Onlangs heeft een Duitse sponsor aangegeven ook de ploeg volgend jaar te ondersteunen. "Die bezoekjes door een wielrenster zijn heel erg mooi. Wij dragen de ploeg en de wielrensters een warm hard toe. Zij trainen zo veel en kunnen op dit moment geen wedstrijden rijden. Daar heb ik heel veel respect voor, vandaar dat wij volgend jaar deze wielerploeg ook weer sponsoren", zegt Kirsten Frank van een in Aken gevestigde bedrijf.

Wedstrijden zonder publiek
Wel hoopt de Limburgse ploegleider dat zijn rensters weer snel aan wedstrijden kunnen deelnemen. Aan de andere kant beseft hij ook dat het moeilijk gaat worden wedstrijden veilig te kunnen rijden. "Wedstrijden zonder publiek rijden is niet leuk, bij beklimmingen wil je dat de toeschouwers de renners aanmoedigen, maar dat is nu op dit moment net het moeilijke punt."

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Advertentie
Zuiderse Zomerdeals!

De zomer rijdt ons tegemoet! Hét moment om te profiteren van onze Zuiderse Zomerdeals! Wil jij een uitstekend onderhouden occasion aanschaffen tegen de meest aantrekkelijke prijs? Dat kan!

Met een veelzijdig aanbod occasions bieden wij elke rijder een passende auto. Ook jou.

Schakel in de hoogste versnelling naar onze website en profiteer van de beste Zomerdeals!

Profiteer van de beste Zomerdeals!
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen