Overslaan en naar de inhoud gaan

Kylie Waterreus in bubbel met Oostenrijkse ploeggenote

Geplaatst opzondag 28 februari 2021 - 13:49

Kylie Waterreus reed zaterdag tijdens Omloop Het Nieuwsblad ruim 70 kilometer aan kop. De topploegen moesten in de achtervolging om de wielrenster uit Ulestraten, samen met haar twee medevluchters tijdig in te lopen.

In de voorbereiding op de klassieke voorjaarskoersen leeft ze al geruime tijd in een eigen ploegbubbel met haar Oostenrijkse ploeggenote Anna Badegruber.

Lees ook: Waterreus laat zich zien in Omloop Het Nieuwsblad

Onafscheidelijk
De afgelopen weken zijn ze onafscheidelijk. Van een gezamenlijk trainingskamp in Spanje tot kilometers vreten over de Limburgse wegen: Alles met het doel in de Belgische voorjaarskoersen goed voor de dag komen

Video: L1

Inwonen bij de familie Waterreus
De Oostenrijkse wielrenster logeert aansluitend aan het trainingskamp in Spanje bij familie Waterreus. "Ik ben erg blij dat ik deze periode bij hun mag wonen. Dat is fijn omdat in deze tijd van het seizoen de meeste wedstrijden in België plaatvinden," zegt Badegruber.

Het klikt tussen de twee rensters enorm goed. Er wordt heel wat afgelachen. Zeker op het moment dat de televisieploeg van L1 staande wordt gehouden door enkele boa's. Rijden op het fietspad en filmen vanuit van de auto gaat voor de handhavers toch net iets te ver.

Taalles voor Badegruber
Waterreus grijpt de gelegenheid meteen aan om de woordenschat van de Oostenrijkse uit te breiden: "hand-ha-ving, die letten op dat je niets doet wat niet mag." Tijdens de trainingen wordt er niet alleen gewerkt aan het uithoudingsvermogen. "Als we samen fietsen krijg ik van Kylie Nederlandse les. Ze let voornamelijk op de grammatica. Het is voor mij soms moeilijk om de juiste lidwoorden te vinden", zegt de uit de regio Salzburg afkomstige renster in bijna perfect Nederlands.

Kasseien kennen we in Oostenrijk niet
Naast aanwijzingen om de Nederlandse taal beter te beheersen geeft Waterreus ook tips over de koers. Badegruber geeft aan dat het voor een Oostenrijkse niet gemakkelijk is om voet aan de grond te krijgen in de wielerwereld. "Kasseien kennen we in Oostenrijk bijna niet. Het is wel handig dat Kylie mij tips geeft hoe ik daar beter kan rijden." Waterreus roept meteen schaterlachend 'dat je er zou hard mogelijk over heen moet rijden', en vooral heel erg hard op de pedalen moet duwen.

Baan naast het wielrennen
In tegenstelling tot wereldtoppers als Anna van der Breggen, Chantal van der Broek-Blaak en Annemiek van Vleuten heeft Waterreus naast haar wielercarrière nog een baan. Ze werkt drie tot vier dagen in de week bij een boekingskantoor voor hotels. "Het is passen en meten met het indelen van de tijd tussen werk, trainingen en wedstijden," legt Waterreus uit. "Maar als je een goede planning hebt is het te doen."

Het nichtje van voormalig voetbaldoelman Ronald Waterreus geeft aan dat ze het niet fijn vindt om alleen maar met wielrennen bezig te zijn. "Dat zou niets voor mij zijn, ik hou ervan om sociale contacten te hebben en ook om andere dingen te doen."

Stap hogerop
Multum Accountants Ladies Cycling Team, de ploeg van beide rensters, heeft geen Word Tour-status. De ploeg is voor deelname aan grote wedstrijden afhankelijk van uitnodigingen van de organisatoren. "De komende weken staan zo'n vijftien koersen gepland, waaronder ook mijn thuiswedstrijd, de Amstel Gold Race. Voor Luik-Bastenaken-Luik en Parijs-Roubaix zijn we helaas niet uitgenodigd. Al met al toch wel een mooi programma waarin ik mij kan laten zien."

Waterreus zou graag nog een stap hogerop willen. Een overstap naar een andere, mogelijk een World Tour-ploeg sluit ze daarbij niet uit. "Laat ik voorlopig maar eens goed mijn best doen bij deze ploeg, dan zien we daarna wel verder." Aan optimisme en realiteit geen gebrek bij de wielrenster uit Ulestraten.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen