Overslaan en naar de inhoud gaan

'Kwezel' vrijgesproken van brute gijzeling en afpersing

Geplaatst opdonderdag 26 november 2020 - 17:04

Kevin B. (39), alias Kwezel, is definitief een vrij man. Justitie eiste vier jaar cel voor betrokkenheid bij een brute gijzeling en afpersing in Landgraaf, maar de rechter ziet daarvoor te weinig bewijs.

Compagnon Salah L. (32), Bolle voor intimi, werd wel veroordeeld. Hij kreeg anderhalf jaar gevangenisstraf.

Lees ook: Penoze in Parkstad: duo gefolterd vanwege gestolen drugs

Vijftig ruggen
De twee Heerlenaren speelden een rol in een waar drugsdrama op 4 november 2019, waarbij slachtoffers werden gegijzeld, mishandeld en er een poging werd gedaan ze af te persen voor 50.000 euro. Dit alles omdat zij verantwoordelijk zouden zijn voor een gestolen hennepplantage in Landgraaf. Later zou blijken dat het duo geen rol had in het verdwijnen van de planten.

Doorgeladen wapen
Kwezel en Bolle hadden geen rol in het geweld, zo verklaarden ze. Naar eigen zeggen was Kwezel slechts degene die de hennepplantage had opgebouwd en later weer zou afbouwen. Bolle omschreef zichzelf als chauffeur en contactpersoon. Het duo haalde een van de slachtoffers wel thuis op, voordat deze werd gegijzeld en mishandeld.

Beide heren waren ook in de woning waar de slachtoffers werden gefolterd. Het waren echter andere mannen die bijvoorbeeld een doorgeladen wapen op de slachtoffers richtten en dreigden de dochter van het vrouwelijke slachtoffer te vermoorden.

Lees ook: Drugscriminelen ontvoerden verkeerde mensen

Zonder geweten
Die mannen bleven echter buiten beeld, tot grote frustratie van justitie. Bolle wilde niets verklaren over hun identiteit. "Dat brengt met zich mee dat een ernstig gewelddadige verdachte nog vrij rondloopt. En waarom? Voor geld. Zonder geweten", zei de aanklager daarover. Justitie moest het dus doen met Bolle en Kwezel en eiste tegen beiden vier jaar cel voor het faciliteren van dit drama.

Geen klap
De rechter sprak Kwezel echter vrij. "Mijn verweer is helemaal overgenomen, daar zijn we erg blij mee", laat advocaat Alper Cinar weten. Bolle kreeg anderhalf jaar cel. "Hij is veroordeeld voor medeplegen, maar ik zal het vonnis kritisch moeten lezen voordat ik er meer over kan zeggen", zegt advocaat Mark Nillesen. "We hebben dus nog geen klap gegeven op een eventueel hoger beroep."

Ook een justitiewoordvoerder laat weten dat er nog geen beslissing is genomen over een hoger beroep.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen