Overslaan en naar de inhoud gaan

'Kwezel' vrijgesproken van brute gijzeling en afpersing

Geplaatst opdonderdag 26 november 2020 - 17:04

Kevin B. (39), alias Kwezel, is definitief een vrij man. Justitie eiste vier jaar cel voor betrokkenheid bij een brute gijzeling en afpersing in Landgraaf, maar de rechter ziet daarvoor te weinig bewijs.

Compagnon Salah L. (32), Bolle voor intimi, werd wel veroordeeld. Hij kreeg anderhalf jaar gevangenisstraf.

Lees ook: Penoze in Parkstad: duo gefolterd vanwege gestolen drugs

Vijftig ruggen
De twee Heerlenaren speelden een rol in een waar drugsdrama op 4 november 2019, waarbij slachtoffers werden gegijzeld, mishandeld en er een poging werd gedaan ze af te persen voor 50.000 euro. Dit alles omdat zij verantwoordelijk zouden zijn voor een gestolen hennepplantage in Landgraaf. Later zou blijken dat het duo geen rol had in het verdwijnen van de planten.

Doorgeladen wapen
Kwezel en Bolle hadden geen rol in het geweld, zo verklaarden ze. Naar eigen zeggen was Kwezel slechts degene die de hennepplantage had opgebouwd en later weer zou afbouwen. Bolle omschreef zichzelf als chauffeur en contactpersoon. Het duo haalde een van de slachtoffers wel thuis op, voordat deze werd gegijzeld en mishandeld.

Beide heren waren ook in de woning waar de slachtoffers werden gefolterd. Het waren echter andere mannen die bijvoorbeeld een doorgeladen wapen op de slachtoffers richtten en dreigden de dochter van het vrouwelijke slachtoffer te vermoorden.

Lees ook: Drugscriminelen ontvoerden verkeerde mensen

Zonder geweten
Die mannen bleven echter buiten beeld, tot grote frustratie van justitie. Bolle wilde niets verklaren over hun identiteit. "Dat brengt met zich mee dat een ernstig gewelddadige verdachte nog vrij rondloopt. En waarom? Voor geld. Zonder geweten", zei de aanklager daarover. Justitie moest het dus doen met Bolle en Kwezel en eiste tegen beiden vier jaar cel voor het faciliteren van dit drama.

Geen klap
De rechter sprak Kwezel echter vrij. "Mijn verweer is helemaal overgenomen, daar zijn we erg blij mee", laat advocaat Alper Cinar weten. Bolle kreeg anderhalf jaar cel. "Hij is veroordeeld voor medeplegen, maar ik zal het vonnis kritisch moeten lezen voordat ik er meer over kan zeggen", zegt advocaat Mark Nillesen. "We hebben dus nog geen klap gegeven op een eventueel hoger beroep."

Ook een justitiewoordvoerder laat weten dat er nog geen beslissing is genomen over een hoger beroep.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen