Overslaan en naar de inhoud gaan

Kwetsbare kinderen slachtoffer van werkdruk Mondriaan

Geplaatst opmaandag 2 oktober 2017 - 6:44

Door een te hoge werkdruk stopt jeugdzorgaanbieder Mondriaan binnen enkele weken met de zorg voor een aantal kinderen.

Dat zegt de Zuid-Limburgse instelling voor geestelijke gezondheidszorg tegenover NRC.

Hoge werkdruk
Door gemeentelijke bezuinigingen wordt de werkdruk voor het personeel te hoog. Mondriaan moet met steeds minder mensen dezelfde zorg leveren en dat kan zo niet langer, aldus bestuurder Juliette van Eerd. Zij wil ingrijpen voordat de druk voor de psychiaters en verpleegkundigen onverantwoord wordt, maar daar gaan de kwetsbare kinderen het slachtoffer van worden.

Geen alternatief
Ruim vijfhonderd kinderen zijn bij Mondriaan in behandeling. Hoeveel van hen op korte termijn geen zorg meer krijgen, is nog onduidelijk. Gezien de specialistische zorg die de kinderen nodig hebben, is er voor hen hoogstwaarschijnlijk geen goed alternatief in de directe omgeving, zegt Van Eerd.

De instelling heeft onder andere vestigingen in Heerlen, Maastricht en Sittard. Mondriaan is de tweede instelling in korte tijd die aankondigt zich deels terug te trekken als aanbieder van zorg aan kwetsbare kinderen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg‌.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen