Overslaan en naar de inhoud gaan

Kwetsbaar Roda JC komt te kort tegen Telstar

Geplaatst opvrijdag 19 maart 2021 - 21:57

Roda JC is slecht begonnen aan de strijd om de vierde en laatste periodetitel. In de uitwedstrijd tegen Telstar kon de de ploeg van Jurgen Streppel geen potten breken: 3-1

Ondanks een snelle voorsprong, voetbalde de ploeg van Jurgen Streppel moeizaam, moest het initiatief vaak laten aan de thuisploeg en stapte uiteindelijk zonder punten weer in de bus. Het betekende ook de eerste nederlaag in een uitwedstrijd sinds november vorig jaar, toen Jong FC Utrecht te sterk was.

Sterk begin
Direct in de openingsfase waren er kansen aan beide kanten. Roda-doelman Jan Hoekstra redde op de inzet van Plet. Maar collega-doelman Schendelaar was aan de andere kant kansloos op de beheerste inzet van Fabian Serrarens. Binnen tien minuten scoorde de spits, op aangeven van Dylan Vente, zijn vijfde treffer van het seizoen: 0-1.

Gelijkmaker
Daarna hielden beide ploegen elkaar steeds meer in evenwicht, met kansen aan beide kanten. Amir Absalem bracht redding op de doellijn, maar de aanvallende linksback bracht ook Erik Falkenburg in stelling. Het leverde geen Kerkraadse treffer op in een aantrekkelijke eerste helft. Op slag van rust kwam Telstar alsnog langszij. Roda liep achteruit en Cas Dijkstra profiteerde en zorgde voor de gelijkmaker: 1-1

Corona
Net als vorige week miste Jurgen Streppel zijn aanvoerder Kees Luijkcx en zijn smaakmaker Thijmen Goppel, vanwege corona-perikelen. Dat gold in Velsen-Zuid ook voor Niek Vossebelt. Daartegenover stond de terugkeer van Robert Klaassen. Gevolg van de personele problemen betekende ook dat de trainer naast twee keepers, slechts vijf veldspelers naast zich op de bank had zitten. Ook Benjamin Bouchouari, door de kijkers van ESPN uitgeroepen tot grootste talent in de Keuken Kampioen Divisie tijdens de derde periode, kon tegen Telstar zijn stempel niet drukken en zijn ploeg dus niet helpen.

Ontwikkeling
In die smalle selectie moeten anderen opstaan, zoals Dylan Vente, die zich prima profileert. Dit keer dan niet met een doelpunt maar wel met veel beweging en de belangrijke assist bij de openingstreffer. Al kwam hij vervolgens nauwelijks in het stuk voor. Desondanks zijn statistieken de Feyenoord-huurling, in de korte tijd dat hij in Kerkrade speelt, meer dan goed: 7 wedstrijden, 4 doelpunten en 2 assists. En dat past in het beeld van Roda JC als meest scorende ploeg, dit kalenderjaar, in de eerste divisie.

Kwetsbaar
Aan de andere kant krijgen de Kerkradenaren teveel en ook te makkelijk doelpunten tegen. Al 41 tegenstreffers moest de het team dit seizoen incasseren en dat is teveel om een volgende stap te kunnen maken naar een structurele plek naar de bovenste plekken in de Keuken Kampioen Divisie. Dat bleek ook maar weer tegen Telstar. Toen twintig minuten voor tijd de voorzet van de rechterkant gegeven mocht worden en Plet voor verdediger Jensen wist te kruipen en binnenkopte: 2-1. Het bleek de beslissing, omdat invaller Ali Messaoud in blessuretijd de grootste Roda-kans in de wedstrijd niet benutte. In blessuretijd ging zelfs Roda-doelman Hoekstra mee naar voren, dat hielp niet maar het bood Kökcü namens Telstar de kans om de eindstand op 3-1 te bepalen.

Programma
Roda JC staat nog steeds stevig op de achtste plek, die recht geeft op deelname aan de play-offs. Maar de ploeg van Jurgen Streppel moet wel om zich heen blijven kijken. Het programma de komende weken liegt er in elk geval niet om: zondag komt Cambuur naar het Parkstad Limburg Stadion. Daarna volgen wedstrijden tegen Go Ahead Eagles, Almere City en staat de derby met MVV in Maastricht op het programma.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen