kweekvlees kweekhamburger kunstvlees nepvlees laboratorium stock

DSM investeert in Nederlands kweekvleesbedrijf Meatable

Het Delftse kweekvleesbedrijf Meatable heeft 47 miljoen euro opgehaald om de ontwikkeling en productie van kweekvlees uit te breiden. Speciaalchemieconcern DSM, met hoofdzetel in Heerlen, is een van de investeerders.

kweekvlees kweekhamburger kunstvlees nepvlees laboratorium stock
Kweekvlees-start-up Mosa Meat haalt nog eens 20 miljoen op

Mosa Meat heeft nog eens 20 miljoen dollar, circa 16,5 miljoen euro, opgehaald bij investeerders. De ontwikkelaar van echt vlees dat in het lab wordt gekweekt had in september al 55 miljoen dollar aan nieuwe investeringen gemeld.

ANP-331356558
Maastrichtse kweekvleesbedrijf haalt 55 miljoen dollar op

Het Maastrichtse voedseltechnologiebedrijf Mosa Meat heeft 55 miljoen dollar (47 miljoen euro) opgehaald om de ontwikkeling en productie van kweekvlees uit te breiden. Met het geld wordt de pilot-fabriek in Maastricht uitgebreid, maar worden ook nieuwe producten ontwikkeld en meer personeel aangenomen.

kweekvlees kweekhamburger kunstvlees nepvlees laboratorium stock
Tweede Kamer wil ontwikkeling kweekvlees stimuleren

Een zeer ruime meerderheid van de Tweede Kamer wil dat de regering voor de zomer met een actieplan komt om een doorbraak van kweekvlees te realiseren.

Maastrichts kweekvlees onderwerp van debat in Den Haag

De Tweede Kamer gaat een debat houden over de kansen van kweekvlees.

Provincie naar Den Haag om te praten over kweekvlees

Limburg presenteert woensdag in het Mauritshuis in Den Haag vernieuwingen op het gebied van voedsel.

ANP
'Over vier jaar is kweekvlees voor iedereen te koop'

Over vier jaar is kweekvlees verkrijgbaar in de winkel. Dat voorspelde wetenschapper Mark Post zondag in De Stemming op L1 Radio.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten