Overslaan en naar de inhoud gaan

Kwartiermakers Heerlen-Landgraaf opnieuw de wijk in

Geplaatst opwoensdag 21 september 2016 - 21:56

De oud-politici Wim Deetman, Wim Hazeu en Jan Mans gaan opnieuw de wijken van Heerlen en Landgraaf in.

Net als voor de zomer willen ze met het publiek praten over de samenwerking tussen beide gemeenten.

Samenwerking
De gesprekken van het expertteam maken deel uit van het onderzoek naar deze mogelijke samenwerking. Volgens Jan Mans hebben de eerdere ontmoetingen met vertegenwoordigers van verenigingen, instellingen en bedrijven veel aanknopingspunten opgeleverd voor de tweede gespreksronde. "Veel vragen gaan over de identiteit van de gemeenten in de toekomst," aldus Mans.

Meerssen
De PvdA-er werd in 1982 de eerste burgemeester van de gefuseerde gemeente Meerssen. Destijds werd die fusie opgelegd vanuit Den Haag. Nu wordt bij het bestuursproces volgens Mans veel meer het publiek betrokken.

Meer fusies
In de Parkstadregio willen de gemeenten Onderbanken, Nuth en Schinnen fuseren. Ook andere Limburgse gemeenten denken na over fusie of samenwerking.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Heerlen en Landgraaf sluiten meer fusiepartners niet uit
'Herindeling Heerlen en Landgraaf nog niet van de baan'
'Referendum over herindeling is belachelijk'
Bijeenkomsten in Landgraaf en Heerlen over fusieplan
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen