Overslaan en naar de inhoud gaan

Kwartet veroordeeld voor liefdesoverval: 'Knal je overhoop'

Geplaatst opwoensdag 26 januari 2022 - 14:20

Vier jongeren zijn veroordeeld tot jarenlange celstraffen voor een gewapende woningoverval in Kerkrade op 9 februari 2021. Een verbroken relatie lag aan de basis van die roerige nacht.

Het mannelijke slachtoffer had een kortstondige relatie met één van de vrouwelijke overvallers. Die wilde hem naar eigen zeggen een lesje leren.

Lees ook: Gewelddadige woningoverval in Kerkrade na intieme nacht

'Schiet je af'
De 21-jarige vrouw drong in de nacht van 9 februari de woning van haar oude vlam binnen. Die lag daar te slapen met zijn nieuwe partner. De twee slachtoffers kregen een wapen op zich gericht, de man zou zelfs met dat wapen tegen zijn hoofd zijn geslagen. Daardoor verloor hij het bewustzijn. De rechter acht bewezen dat zijn ex-vriendin degene met het wapen was.

Volgens de slachtoffers riep ze tegen het vrouwelijke slachtoffer: 'Vieze hoer, ik knal je overhoop, ik schiet je af.' Het vuurwapen bleek overigens nep.

Hogere straf
Deze vrouwelijke verdachte is veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf voor de gewapende overval. Een mannelijke medeverdachte, die haar tijdens de overval vergezelde en een moker bij zich droeg, kreeg vier jaar gevangenisstraf. Zijn straf is hoger dan die van de 'planmaker', omdat hij met de moker een ruit insloeg en de anderen via die weg toegang tot de woning verschafte. Advocaat Arthur Vonken laat weten niet in hoger beroep te gaan.

Mildere straffen
Twee anderen die de woning zijn binnengedrongen, kwamen er vanwege hun kleinere rol tijdens de overval beter vanaf. Zo kreeg een tweede vrouwelijke verdachte op verzoek van advocaat Alper Cinar jeugddetentie opgelegd. Ze kreeg ruim één jaar jeugdgevangenis, maar de helft van die straf is voorwaardelijk opgelegd.

De vierde overvaller, een jonge man, kreeg bijna twee jaar gevangenisstraf. Het grootste deel van die straf is echter voorwaardelijk opgelegd. "Hij hoeft dus niet meer terug naar de gevangenis", zegt zijn advocaat Wesley Houben.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen