Hoofdkantoor DSM in Heerlen

Goede cijfers DSM: 'Bedrijven leggen nieuwe voorraden aan'

DSM heeft een goed eerste kwartaal achter de rug. Het in Heerlen gevestigde voedings- en speciaalchemiebedrijf zag de omzet met 7 procent groeien naar 2,2 miljard euro.

Hoofdkantoor DSM in Heerlen
Lichtpuntjes bij zwaar getroffen materialentak DSM

Speciaalchemieconcern DSM heeft nog steeds flink last van de coronacrisis, maar ziet ook lichtpuntjes.

Hoofdkantoor DSM in Heerlen
DSM voelt crisis nog steeds bij materialentak

Speciaalchemieconcern DSM, met hoofdkantoor in Heerlen, heeft in het derde kwartaal opnieuw last gehad van de coronacrisis bij zijn materialentak, die bijvoorbeeld producten levert aan de auto-industrie.

Corona economie
CBS: Grote krimp Limburgse economie door corona

De economie in Limburg is in het tweede kwartaal tussen de 10 en 12 procent gekrompen vergeleken met dezelfde periode vorig jaar.

Werkloosheid
Coronacrisis slaat hard toe: aantal banen daalt fors

Het aantal banen in Nederland is in het tweede kwartaal met 322.000 afgenomen. Dat is een daling van 3 procent vergeleken met het eerste kwartaal van dit jaar.

DSM blijft goed presteren: omzet en winst trekken aan

DSM heeft in het derde kwartaal van dit jaar de omzet en de winst zien aantrekken. Dit bleek woensdag uit de kwartaalcijfers van het speciaalchemiebedrijf.

DSM
DSM groeit op alle vlakken

DSM heeft zijn winst en omzet afgelopen kwartaal stevig weten op te voeren.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten