Overslaan en naar de inhoud gaan

Kwart van de Limburgers heeft antistoffen tegen corona

Geplaatst opwoensdag 31 maart 2021 - 7:38

Een op de vier Limburgers heeft antistoffen tegen het coronavirus in zijn of haar bloed.

Dat blijkt uit onderzoek van bloedbank Sanquin, dat sinds het uitbreken van de pandemie regelmatig meet hoeveel antistoffen er in het bloed van bloeddonoren zit.

26 procent
In Limburg heeft 26 procent van de bloeddonoren antistoffen tegen het virus in het bloed. Daarmee staat de provincie samen met Noord-Brabant boven het landelijk gemiddelde. Over heel Nederland genomen werd bij een vijfde van de doneren antistoffen aangetroffen in het bloed. Cijfermatig komt het dan waarschijnlijk uit op antistoffen bij tussen de 250.000 tot 300.000 Limburgers.

Vrouwen meer dan mannen
Een opvallend gegeven is volgens Sanquin dat vrouwelijke donors vaker antistoffen hebben ontwikkeld (24 procent) dan mannelijke donors (16 procent). 'Daar hebben we bij onze donors op doorgevraagd', laat Hans Zaaijer, arts-microbioloog bij de bloedbank, weten. 'We zien dat veel meer vrouwelijke donors (30 procent) in zorg werken dan mannelijke donors (acht procent). Daarvan werkt veertien procent van vrouwelijke donors met Covid-19 patiënten, tegenover en vier procent van de mannelijke donors. Zij lopen vaker corona op. Ook worden ze nu gevaccineerd, dat zal je ook in deze grafieken terugzien.'

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen