Overslaan en naar de inhoud gaan

Kwart MVV-vak gevuld bij derby tegen Roda JC

Geplaatst opdonderdag 9 januari 2020 - 13:43

Bij de Keuken Kampioen Divisie-kraker tussen Roda JC en MVV Maastricht zullen aanstaande zondag zo'n 250 uitsupporters aanwezig zijn.

Daarmee is het uitvak in het Parkstad Limburg Stadion voor ongeveer een kwart gevuld. Er is ruimte voor 900 supporters van de bezoekende club.

Donderdagavond
Een woordvoerder van MVV laat weten dat er woensdagavond 215 kaarten voor het bezoekersvak verkocht waren. MVV-aanhangers kunnen tot en met donderdagavond kaarten kopen voor de streekderby.

2019
Bij de vorige editie van de derby in Kerkrade, in maart 2019, wilden de autoriteiten in eerste instantie niet meer dan 400 MVV-fans in het stadion in Kerkrade hebben. Dat, in combinatie met enkele andere maatregelen, leidde toen tot een boycot door het MVV-kamp. Het uitvak bleef toen helemaal leeg.

'Onredelijke maatregelen'
De harde kern van de MVV-aanhang, de Angel Side, zal ook aankomend weekeinde niet naar Kerkrade afreizen. Bij de fanatieke supporters heerst al langere tijd onvrede over de belemmeringen die aan uitsupporters worden opgelegd. "Directeur Paul Penders blijft vasthouden aan onredelijke maatregelen tegen supporters die al meer dan 15 jaar bijna elke uitwedstrijd een bus laten rijden", zo lieten zij in december al weten op Facebook. De Angel Side liet daarom al vaker verstek gaan bij uitduels.

Buscombi
Voor de confrontatie in Kerkrade gelden bovendien verscherpte maatregelen voor uitsupporters. MVV-fans moeten met een verplichte buscombi naar Kerkrade afreizen en worden onder toeziend oog van de politie al in Maastricht gefouilleerd. Ook komen dronken supporters het stadion niet in.

Terugsturen
Wanneer het merendeel van de aanhangers in een specifieke bus beschonken blijkt, wordt de volledige bus teruggestuurd naar Maastricht. Ook zijn sfeerdoeken, grote spandoeken, shooters, vuurwerk en megafoons niet toegestaan in het bezoekersvak.

Lees ook: Derby: 900 MVV-fans welkom in Kerkrade

Negatief record
Ook bij Roda JC loopt het nog niet storm voor de confrontatie met de streekgenoot. Voor de thuisvakken zijn tot en met donderdagochtend 6400 tickets verkocht. Daarmee lonkt het laagste aantal toeschouwers bij dit competitie-affiche sinds de eeuwwisseling.

Minimaal 10.000
Bij de vorige competitiederby's tussen Roda JC en MVV in het Parkstad Limburg Stadion waren telkens minimaal 10.000 supporters in het stadion aanwezig. De onderlinge wedstrijd eerder dit seizoen, in De Geusselt, werd door 5812 fans bijgewoond. MVV klopte Roda JC toen met 1-0.

Lees ook: Roda JC geeft 2-0 voorsprong uit handen

De Zuid-Limburgse derby begint aankomende zondag om 12:15 uur. L1 Radio doet rechtstreeks verslag van het duel.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen