Overslaan en naar de inhoud gaan

Kwart MVV-vak gevuld bij derby tegen Roda JC

Geplaatst opdonderdag 9 januari 2020 - 13:43

Bij de Keuken Kampioen Divisie-kraker tussen Roda JC en MVV Maastricht zullen aanstaande zondag zo'n 250 uitsupporters aanwezig zijn.

Daarmee is het uitvak in het Parkstad Limburg Stadion voor ongeveer een kwart gevuld. Er is ruimte voor 900 supporters van de bezoekende club.

Donderdagavond
Een woordvoerder van MVV laat weten dat er woensdagavond 215 kaarten voor het bezoekersvak verkocht waren. MVV-aanhangers kunnen tot en met donderdagavond kaarten kopen voor de streekderby.

2019
Bij de vorige editie van de derby in Kerkrade, in maart 2019, wilden de autoriteiten in eerste instantie niet meer dan 400 MVV-fans in het stadion in Kerkrade hebben. Dat, in combinatie met enkele andere maatregelen, leidde toen tot een boycot door het MVV-kamp. Het uitvak bleef toen helemaal leeg.

'Onredelijke maatregelen'
De harde kern van de MVV-aanhang, de Angel Side, zal ook aankomend weekeinde niet naar Kerkrade afreizen. Bij de fanatieke supporters heerst al langere tijd onvrede over de belemmeringen die aan uitsupporters worden opgelegd. "Directeur Paul Penders blijft vasthouden aan onredelijke maatregelen tegen supporters die al meer dan 15 jaar bijna elke uitwedstrijd een bus laten rijden", zo lieten zij in december al weten op Facebook. De Angel Side liet daarom al vaker verstek gaan bij uitduels.

Buscombi
Voor de confrontatie in Kerkrade gelden bovendien verscherpte maatregelen voor uitsupporters. MVV-fans moeten met een verplichte buscombi naar Kerkrade afreizen en worden onder toeziend oog van de politie al in Maastricht gefouilleerd. Ook komen dronken supporters het stadion niet in.

Terugsturen
Wanneer het merendeel van de aanhangers in een specifieke bus beschonken blijkt, wordt de volledige bus teruggestuurd naar Maastricht. Ook zijn sfeerdoeken, grote spandoeken, shooters, vuurwerk en megafoons niet toegestaan in het bezoekersvak.

Lees ook: Derby: 900 MVV-fans welkom in Kerkrade

Negatief record
Ook bij Roda JC loopt het nog niet storm voor de confrontatie met de streekgenoot. Voor de thuisvakken zijn tot en met donderdagochtend 6400 tickets verkocht. Daarmee lonkt het laagste aantal toeschouwers bij dit competitie-affiche sinds de eeuwwisseling.

Minimaal 10.000
Bij de vorige competitiederby's tussen Roda JC en MVV in het Parkstad Limburg Stadion waren telkens minimaal 10.000 supporters in het stadion aanwezig. De onderlinge wedstrijd eerder dit seizoen, in De Geusselt, werd door 5812 fans bijgewoond. MVV klopte Roda JC toen met 1-0.

Lees ook: Roda JC geeft 2-0 voorsprong uit handen

De Zuid-Limburgse derby begint aankomende zondag om 12:15 uur. L1 Radio doet rechtstreeks verslag van het duel.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen