Overslaan en naar de inhoud gaan

Kwart Limburgse hotels heeft last van Airbnb

Geplaatst opwoensdag 12 juli 2017 - 7:56

Bijna een kwart van de hotels in Limburg geeft aan vorig jaar last te hebben gehad van concurrentie met Airbnb en vergelijkbare sites als Homeaway en Wimdu.

Vooral hotels met tussen de twintig en honderd kamers zeggen in een enquête van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) de concurrentie te hebben gevoeld.

Maastricht
Regionaal zijn er grote verschillen in Nederland. Vooral in Maastricht ligt dit percentage hoog. Ruim 36 procent van de aanbieders van slaapplaatsen in onze provinciehoofdstad ervaart concurrentie van particuliere woningverhuur. Maastricht scoort daarmee net iets hoger dan Den Haag, Utrecht, Rotterdam en Amsterdam.

Limburg
Het hoge percentage van Maastricht heeft ook zijn weerslag op de cijfers van de provincie. Limburg staat met 22,7 procent bovenaan de lijst met Nederlandse provincies, op de voet gevolgd door Noord-Holland (22 procent). Gelderland en Drenthe zijn hekkensluiters met zo'n 11 procent.

Vooral hotels
Het zijn vooral hotels (24 procent) die concurrentie van de online particuliere woningverhuur ervaren. Campings (6 procent) en groepsaccommodaties (4 procent) merken nauwelijks iets van Airbnb en vergelijkbare sites. Een op de acht bungalowparken zegt nadelige gevolgen van de extra concurrentie te hebben ondervonden.

Lees alles over het Wereld Muziek Concours op L1.nl.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Toeristenbelasting bij boeking via Airbnb
Maastricht wil regels voor verhuur via Airbnb
Hotelkamer in Midden-Limburg wordt duurder
Aantal hotelovernachtingen Limburg neemt af
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen