Overslaan en naar de inhoud gaan

Kwart Limburgers heeft wel eens burenruzie

Geplaatst opmaandag 25 juli 2016 - 14:57

Een kwart van de Limburgers heeft wel eens bonje met de buren. Dat percentage ligt iets lager dan het landelijk gemiddelde.

Dat blijkt uit onderzoek van Rechtsbijstandverzekering Informatie Centrum.

Muziek en verbouwing
De organisatie die verzekeringen met elkaar vergelijkt ondervroeg ruim 2000 mensen. Te harde muziek is volgens de ondervraagden de belangrijkste oorzaak voor een burenruzie. Daarna is het geluid van kinderen de reden voor een conflict. Ook een verbouwing leidt vaak tot een ruzie.

Praten
Het Informatiecentrum adviseert buren om eerst met elkaar te praten. De stap naar de politie levert vaak een doorverwijzing op naar een
buurtbemiddelaar. Tot slot kan de rechtsbijstandverzekering ingeschakeld worden om de ruzie juridisch uit te vechten.

Zuid-Holland scoort het hoogst als het gaat om burenruzies.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Burenruzie Kerkrade
Een op vier Limburgers wel eens verhuisd vanwege burenruzie
Luchtvervuiling in Limburg gedaald in 2015
Veel Limburgers staan stil bij dodenherdenking
Helft Limburgers wil vaker een referendum
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee! Online Limburgs Schuttersfeest (OLS) krijgt tweede editie

De succesvolle eerste editie van het Online Limburgs Schuttersfeest krijgt een vervolg. Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. Dankzij de gratis app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen