Kunstwerk Sevenum (29 jun 2021)

Kunstwerk centrum Sevenum verwijderd: weduwe start petitie

Na ruim twintig jaar is het kunstwerk 'Nu' van Nout Visser dinsdagochtend uit het centrum van Sevenum verwijderd. Tot woede van de nabestaanden van de Haagse kunstenaar.

Kunstwerk Madonna kunstenaar Jos Beurskens Beesel
Ophef over 'bloederig' Madonna-kunstwerk Beeselnaar

Kunstwerk De Madonna van Jos Beurskens uit Beesel, heeft veel ophef veroorzaakt in Hoorn vanwege een bloederig effect. Dat is per toeval ontstaan bij het herstellen van het beeld voor de expositie.

kunstwerk voor joodse kinderen
Kunstwerk voor joodse kinderen die oorlog overleefden

Het is een opmerkelijk verhaal in al het leed en de vele doden die de tweede wereldoorlog heeft veroorzaakt. In Brunssum hebben 251 joodse kinderen ondergedoken gezeten en zij hebben allen de oorlog overleefd.

Ramen in Venlo omgetoverd tot kunstwerken
Ramen in Venlo omgetoverd tot kunstwerken

Zo'n 200 inwoners van Venlo hebben de afgelopen dagen van hun raam een kunstwerk gemaakt. Ze doen mee aan een wedstrijd die uitgeschreven is door marketingorganisatie Venlo Partners.

Muurschildering AH to go Station Maastricht
Muurschildering station Maastricht in oude luister hersteld

De muurschildering in het station van Maastricht, die jarenlang onzichtbaar was, is weer voor iedereen te bewonderen. De schildering is te zien in de supermarkt van het station, die enkele weken dicht was voor renovatie.

borstbeeld Nico Ploum kerkrade (28 nov 2019)
Een borstbeeld voor Nico Ploum

De Kerkraadse dichter, zanger en componist Nico Ploum heeft vijftien jaar na zijn dood een borstbeeld gekregen.

Blowups Heijen kunstwerk NEMO Amsterdam (18 sep 2019)
Polyester pop van 400 kilo uit Heijen te zien in NEMO

Een metershoog kunstwerk van 400 kilo dat is gemaakt in Heijen is dinsdag geplaatst in het bekende wetenschapsmuseum NEMO in Amsterdam.

Kunstwerk met boodschap beklad in Weert

Het standbeeld Mannetje Poep in Weert is beklad.

Gestolen aanhanger gevonden, 'vliegtuigwrak' nog zoek

De aanhangwagen van diskjockey Roosje Gommers, die met een vliegwrak dinsdagnacht werd gestolen, is weer terecht.

Duizend euro beloning voor gestolen 'vliegtuigwrak'

Diskjockey Roosje Gommers looft duizend euro uit in de hoop een vliegtuigwrak terug te vinden dat dinsdagavond werd gestolen.

Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten