Kunstwerk met boodschap beklad in Weert

Het standbeeld Mannetje Poep in Weert is beklad.

Gestolen aanhanger gevonden, 'vliegtuigwrak' nog zoek

De aanhangwagen van diskjockey Roosje Gommers, die met een vliegwrak dinsdagnacht werd gestolen, is weer terecht.

Duizend euro beloning voor gestolen 'vliegtuigwrak'

Diskjockey Roosje Gommers looft duizend euro uit in de hoop een vliegtuigwrak terug te vinden dat dinsdagavond werd gestolen.

Roermondse kunstenares schrikt van reacties op IS-doek

Kunstenares Anne Bothmer uit Roermond is geschrokken van de ophef die is ontstaan over haar kunstwerk waar een afbeelding van een IS-strijder te zien is.

Genoeg geld binnen voor kunstwerk Sjef Diederen

Een kunstwerk ter nagedachtenis aan troubadour Sjef Diederen kan er komen. De initiatiefnemers hebben via een crowdfundingsactie genoeg geld bij elkaar gekregen.

Camerabewaking bij opgeknapt kunstwerk in berenkuil

Het verloederde en beschadigde kunstwerk in de voormalige berenkuil in het stadspark in Maastricht is hersteld. Om te voorkomen dat vandalen en dieven opnieuw toeslaan hangen er camera's.

Lege bierblikjes gedumpt in gat in Venloos kunstwerk

Het lijkt erop dat vandalen hebben toegeslagen bij een groot kunstwerk in Venlo.

'Lezend kind' vernield, schade kunstwerk enorm

De conciërge van basisschool Het Spick in Beesel werd maandagmorgen onaangenaam verrast. Het kunstwerk dat op het schoolplein staat, was namelijk vernield.

Heerlen eert mijnverleden met nieuw kunstwerk

Heerlen krijgt opnieuw een kunstwerk als eerbetoon aan het mijnverleden en de mijnwerkers.

Grote brand Stein herdacht bij onthulling kunstwerk

In Stein is een kunstwerk onthuld ter nagedachtenis aan de grote brand in 2009. Die brand legde het plaatselijke winkelcentrum volledig in de as.

Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda