Overslaan en naar de inhoud gaan

Kunststof-recylingbedrijf Fuenix niet naar Herten

Geplaatst opmaandag 13 februari 2017 - 19:44

Kunststof-recyclingbedrijf Fuenix uit Weert bouwt geen grote fabriek in Herten.

Fuenix gaat geen vergunning aanvragen om op het Solvay-terrein een fabriek neer te zetten waar jaarlijks zo'n 250.000 ton plastic verwerkt zou moeten worden. Dat meldt De Limburger maandagavond.

Protest
Tegen de komst van het bedrijf bestond veel weerstand in de omgeving. Inwoners van Herten hadden zich verenigd omdat ze bang waren voor mogelijke calamiteiten bij de fabriek. Ook zagen ze de verwachte verkeersoverlast niet zitten.

Lees ook: Hertenaren bezorgd over komst recyclingbedrijf

80 banen
​Fuenix heeft de afgelopen jaren een manier ontwikkeld om plastic verpakkingsmateriaal te recyclen tot grondstoffen zoals nafta, diesel, parrafine en lpg. Fuenix gaat nu op zoek naar een andere locatie om op grote schaal kunststof te verwerken. Het bedrijf verwacht dat daar uiteindelijk zo'n 80 mensen kunnen werken.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Hertenaren bezorgd over komst recyclingbedrijf
Gouden Gazelle voor melkpoederhandel Numidia Herten
Analyse: Maasplassen, watersportmekka of bron van ergernis?
Transportbedrijf Van der Lee overgenomen door marktleider
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen