Overslaan en naar de inhoud gaan

Kunstmestbedrijf Ekompany uit Beek is failliet

Geplaatst opvrijdag 30 oktober 2015 - 7:30

Kunstmestbedrijf Ekompany Agro uit Beek is failliet. Bij het bedrijf werken dertien mensen.

De bouw van een nieuwe fabriek heeft het bedrijf in de problemen gebracht, zegt waarnemend curator Hubert Savelkoul.

Doorstart
Vertragingen en problemen in de opstartfase en het feit dat de bank stopte met de financiering werden Ekompany uiteindelijk funest. Volgens Savelkoul is er "grote kans" op een doorstart van het bedrijf. Er hebben zich inmiddels "vijf zeer serieuze kandidaten" gemeld, liet hij donderdag weten. De zittende directie zit daar niet bij.

Kunstmest
Ekompany voorziet gewone kunstmestkorrels van een speciaal laagje dat ervoor zorgt dat de meststof heel langzaam vrijkomt. Op die manier kan een gewas gelijkmatig worden bemest en hoeft een boer minder vaak mest te strooien.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Provincie de boot in door failliet kunstmestbedrijf
Mega-order voor kunstmestbedrijf in Born
Sprankje hoop op doorstart Solland Solar
Dixons, MyCom en iCentre maken doorstart
Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Geef ook je team op voor het OLS komende zondag!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en geef je team op
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen