Overslaan en naar de inhoud gaan

Kunstencentrum Jerusalem in Venray blijft zorgenkindje

Geplaatst opdinsdag 21 juli 2015 - 16:02

Kunstencentrum Jerusalem in Venray blijft een zorgenkindje. De begroting voor het cursusjaar 2015-2016 sluit met een tekort.

Dat wordt veroorzaakt door een onverwacht sterke daling van het aantal cursisten en de hoge ontslagkosten van personeel.

Vinger aan de pols
Vanwege de zorgelijke situatie houdt de gemeente de vinger aan de pols, zegt wethouder Lucien Peeters (CDA, Cultuur). In oktober maakt de gemeente de balans op, omdat dan alle aanmeldingen binnen zijn en een reële schatting van de inkomsten en uitgaven gemaakt kan worden.

Geldgebrek
De financiële situatie vraagt overigens al onmiddellijk ingrijpen van de gemeente. Door geldgebrek kan Jerusalem de rekeningen vanaf deze maand niet meer betalen. Het negatief banksaldo loopt begin augustus op tot 230.000 euro, zodat een faillissement dreigt. Om dat te voorkomen, hebben Burgemeester en Wethouders besloten dit bedrag als een incidentele subsidie beschikbaar te stellen.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Tijdnood voor Kunstencentrum in Venray
Taken wethouder Venray afgepakt
Raad Venray beslist over directeur kunstencentrum
Directeur kunstencentrum Jerusalem in Venray weggestuurd
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen