Overslaan en naar de inhoud gaan

Kunstenaar vindt zuil gestolen beeld terug

Geplaatst opdonderdag 25 februari 2016 - 18:36

Kunstenaar Paul Beckers uit Meerssen heeft donderdagmiddag de zuil van zijn gestolen beeld 'Stier Lascaux 1' teruggevonden.

De twee meter hoge sokkel lag in Meerssen op nog geen honderd meter van de rotonde op de Maastrichterweg, waar het kunstwerk eerder deze week werd gestolen.

Prehistorisch
"Vlakbij het fietstunneltje onder de A2", aldus Beckers. Van het beeld zelf, dat volgens een taxatie die de gemeente Meerssen heeft laten uitvoeren 12.000 euro waard is, ontbreekt nog elk spoor. Beckers' kunstwerk, gebaseerd op de prehistorische afbeeldingen van dieren die in 1940 werden ontdekt in een grot in de Franse Dordogne, kreeg in 2002 een plek op de rotonde in Meerssen.

Zinloos
De kunstenaar vermoedt dat de dieven zich vergist hebben. "Waarschijnlijk dachten ze dat het om een bronzen beeld ging. Dit was echter gemaakt van -veel goedkoper- cortenstaal. Ik schat de omsmeltwaarde op zo’n 100 euro. Dit is zinloos!"

Lees meer hierover in de Limburgse kranten van vrijdag.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en lees vier weken lang gratis de digitale krant

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen