Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Kunstenaar moet zelf geknutseld atelier in Echt verwijderen

Geplaatst opvrijdag 6 oktober 2017 - 11:18

Het zelfgebouwde atelier van Pé Thomassen in zijn achtertuin in Echt is "armzalig en heeft niks met kunst te maken".

Met die woorden heeft de kunstenaar te horen gekregen dat zijn provisorisch atelier met felblauwe afdekzeil moet worden afgebroken. Uiterlijk 17 november moet het bouwwerk weg zijn, anders volgt een dwangsom van 7500 euro.

Respectloos
"Ik heb een dikke brief voor me, het is volslagen respectloos," vertelt Thomassen geëmotioneerd. "We hebben een gesprek gehad en de gemeente veegt haar kont af met alle argumenten. Ze blijven bij hun besluit. Ik ben nog nooit zo boos geweest; ik ben een vrij mens van vlees en bloed. Wat er ook gebeurt, ik ga dat atelier niet afbreken."

Armoedig materiaal
De welstandscommissie van de gemeente Echt-Susteren kreeg minimaal één klacht van omwonenden en voerde een inspectie uit. Volgens de gemeente is het bouwsel gemaakt van 'armoedig materiaal, dat onevenredig lelijk is ten opzichte van de bebouwing eromheen'. En dus moet Thomassen het zaakje verwijderen op last van een forse dwangsom.

Tijdelijke actie: Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg‌ en maak kans op kaarten Bilzen Mysteries

Advertentie
Deel dit bericht via
Uit eigen keuken
Uitgelicht
Wat komt er op L1?

Daar hebben we de handige programmagids van L1 voor. Hier zie je direct hoe laat je favoriete programma op L1 TV of L1 Radio begint!

Kijk in de programmagids van L1
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 
Uit eigen keuken
1Limburg De A2 tunnel
Uitgelicht
Stuur ons je foto’s van het A2-project

Het stadsbeeld rond de A2 in Maastricht is door de aanleg van de A2-tunnel ingrijpend veranderd. We zijn op zoek naar foto's van de A2 en het omliggende gebied in Maastricht vóór, tijdens en na het project.

Upload je foto's
1Limburg Verkiezingen 2018
Uitgelicht
Volg de gemeenteraadsverkiezingen op 1Limburg en L1

Op 21 maart gaan 30 van de 33 Limburgse gemeenten naar de stembus. In deze rubriek vind je het laatste verkiezingsnieuws uit de provincie.

Verkiezingsrubriek
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen