Overslaan en naar de inhoud gaan

Kunstenaar koopt Kasteel Strijthagen in Landgraaf

Geplaatst opdonderdag 2 april 2015 - 16:50

Kunstenaar Alexander Taratynov is er in geslaagd om de financiering voor de aankoop van Kasteel Strijthagen in Landgraaf rond te krijgen.

Hij heeft het monumentale pand voor 440.000 euro gekocht.

Interesse
De Nederlands-Russische beeldhouwer gaat het kasteel gebruiken als woon-, werk- en expositieruimte. Hij toonde vorig jaar al interesse, maar slaagde er toen niet om het benodigde geld bij elkaar te krijgen.

Ultimatum
Begin december stelde de gemeente Landgraaf een deadline: als Taratynov niet vóór 1 april 2015 de financiering rond zou hebben, dan zou de gemeente op zoek gaan naar andere gegadigden.

Nadat Taratynov eind maart een financieel plaatje indiende, eiste de gemeente Landgraaf aanvullende zekerheden. Die zijn donderdag verstrekt.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Plaquette ter nagedachtenis aan bliksembezoek Peter de Grote
ANP, Glazen Huis, 3FM
Veel animo voor Serious Art in Heerlen
Kunstenaar uit Heerlen wint gerenommeerde prijs in Florence
5000 zonnebloemen voor slachtoffers MH17
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen