Overslaan en naar de inhoud gaan

Kunstdocent Martijn geeft les via webcam: 'Even wennen'

Geplaatst opmaandag 23 maart 2020 - 16:05

Les op afstand is het nieuwe credo van scholen, nu de leerlingen niet meer welkom zijn en klaslokalen leeg blijven vanwege de maatregelen tegen het coronavirus.

Via digitale toepassingen proberen scholen hun leerlingen toch onderwijs aan te bieden.

Digitale leeromgeving
Veel scholen hebben de eerste week van de maatregel waarbij de scholen werden gesloten, aangegrepen om een digitale leeromgeving in te richten. Uitgevers van digitale toepassingen stellen de software die hiervoor nodig is tijdelijk gratis ter beschikking.

Webcamles
Ook het Heerlense Sintermeertencollege is maandag begonnen met digitale lessen. Kunstdocent Martijn Kroese logde in en heette zijn leerlingen welkom via de webcam. Na een check of alle leerlingen ook ingelogd waren, begon hij met zijn les.

Mona Lisa met mondkapje
Kroese is zelf behendig met het maken van filmpjes en fotobewerkingen. Dat komt zijn digitale lessen zeker ten goede. Een Mona Lisa met mondkapje siert de eerste slide van zijn presentatie. Niet opgehouden door opgestoken vingers of door de lesstof heen sprekende leerlingen, gaat hij in sneltreinvaart door de kunsthistorie. Ruim twintig minuten na zijn openingswoordje sluit hij af. Via de chat vraagt hij feedback van de leerlingen. Al snel krijgt hij positieve opmerkingen en reacties terug.

Mogelijkheden
"Het is even wennen", zegt Kroese. "Ik ben het hele weekend bezig geweest met het maken van mini-documentaires voor de leerlingen. Heel leuk om te doen al kost het wel wat meer tijd dan een reguliere les voorbereiden." Kroese erkent dat niet alle docenten even bedreven zullen zijn met de digitale toepassingen, maar zelf ziet hij naast een heleboel beperkingen ook mogelijkheden. "Je kunt ook dingen doen die in een klas niet mogelijk zijn, zoals even via de chat privé met iemand een reactie uitwisselen die voor de rest van de klas niet zichtbaar is."

Gewoon examen doen
Kroese toont zich tevreden na zijn eerste 'digiles'. "Het is een goede manier om ervoor te zorgen dat leerlingen toch bij blijven in deze tijden van corona. Zeker de examenleerlingen moeten goed voorbereid zijn en gewoon examen kunnen doen. Toch zie ik de leerlingen toch liever persoonlijk. Laten we hopen dat dit binnenkort weer gewoon kan."

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen