Overslaan en naar de inhoud gaan

Kunstbeurs TEFAF afgelast vanwege coronavirus

Geplaatst opwoensdag 11 maart 2020 - 16:07

De internationale kunstbeurs TEFAF in Maastricht gaat woensdag dicht vanwege het coronavirus.

De kunstbeurs zou nog tot en met zondag plaatsvinden in het MECC, maar de organisatie heeft ervoor gekozen het evenement voortijdig af te blazen. Tot woensdagavond 19:00 uur is de beurs nog open.

Kunsthandelaar besmet
Woensdag werd ook bekend dat een handelaar actief is getest op het virus. De kunsthandelaar was van donderdag 5 maart tot en met zaterdag 7 maart op de beurs actief. De besmetting is op 9 maart geconstateerd.

Internationale situatie
"De aanleiding is niet die ene TEFAF-handelaar die ziek thuis zit, maar de internationale situatie die steeds ernstiger wordt", zegt TEFAF-voorzitter Nanne Dekking. "De meeste van onze handelaars komen uit het buitenland, en maken zich toenemende zorgen over hoe ze thuis moeten komen en hoe alles te regelen. De gezondheidssituatie hier in Zuid-Limburg is niet de directe aanleiding, want er is nog altijd geen negatief advies van de lokale autoriteiten."

Overleg
Na overleg met de gemeente, de provincie en andere betrokken partijen is besloten om de beurs na zeven dagen te sluiten. "We hebben de veiligheid nu nog in de hand, maar we willen niet meer voor onaangename verrassingen komen te staan", aldus Dekking.

Lees ook: Kunsthandelaar TEFAF test positief op corona

De handelaren krijgen de komende dagen de tijd om hun kunst vanuit het beveiligde MECC te transporteren.

Angst
Door de angst voor het coronavirus is het bezoek aan de beurs in de afgelopen dagen tot ongeveer de helft gedaald. Vorig jaar werd de kunstbeurs nog door 70.000 mensen bezocht. Dit jaar zullen dat er waarschijnlijk niet meer dan 25.000 zijn geweest.

Lees hier alles over het coronavirus.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen