Overslaan en naar de inhoud gaan

Kunst- en antiekbeurs TEFAF naar september

Geplaatst opwoensdag 27 januari 2021 - 16:03

Kunst- en antiekbeurs TEFAF in het MECC in Maastricht wordt verplaatst naar september.

Aanvankelijk was het nog de bedoeling om het evenement in mei en juni te houden, maar vanwege de coronacrisis wordt de beurs verplaatst naar het najaar.

Verantwoordelijkheid
De previewdagen staan nu gepland voor 9 en 10 september, waarna van 11 tot 19 september het gewone publiek welkom is. "Het nieuwe schema is het resultaat van het verantwoordelijkheidsgevoel van de organisatie, en de behoefte van de kunstwereld om elkaar weer persoonlijk te ontmoeten", schrijft de organisatie in een persbericht.

Smachten
De organisatie hoopt dat de kunstbeurs in september op een normale manier, zonder restricties, kan worden gehouden. Voorzitter Hidde van Seggelen zegt dat het belangrijk is dat de beurs dit jaar wel nog doorgaat. "Onze deelnemers smachten naar het contact met hun publiek en dat kan het beste in persoonlijke ontmoetingen op de beurs. Het zou voor ons heel ongewenst zijn als we dit jaar helemaal geen beurs zouden kunnen houden. We hebben al de afgelopen beurzen in New York moeten afzeggen en we merken dat de kunstwereld zit te wachten om de draad weer op te pakken. Een fysieke beurs met persoonlijk contact is toch het belangrijkste."

Draad oppakken
Het zoeken naar een nieuwe TEFAF-datum had nogal wat voeten in de aarde, voegt Van Seggelen toe. "Met de directie van het MECC hebben we moeten puzzelen om de geschikte data te vinden, want na de zomer zijn daar een boel activiteiten gepland. Maar gelukkig hebben wij deze periode kunnen vastleggen. We zijn daar blij mee. Na de zomer kan iedereen de draad weer oppakken."

Online
Behalve een fysieke editie komt er dit jaar opnieuw een online TEFAF. Afgelopen najaar werd die voor het eerst georganiseerd, als alternatief voor TEFAF New York die vanwege de coronacrisis niet doorging. TEFAF Online trok zo'n 30.000 bezoekers. De voorjaarseditie van TEFAF New York gaat dit jaar niet door.

Lees ook: TEFAF verzet beursdata naar mei en juni

Besmettingen
De afgelopen editie van TEFAF in het MECC viel precies in het begin van de coronacrisis. De organisatie had extra maatregelen genomen, maar toch werd het evenement vanwege de uitbraak van het virus in deze regio enkele dagen eerder beƫindigd. Na afloop beklaagden enkele kunsthandelaren zich erover dat het evenement toch doorging. Volgens de GGD Zuid-Limburg konden twee coronabesmettingen herleid worden naar de kunst- en antiekbeurs. In de kunstwereld zelf werd gerept van zeker 25 coronagevallen.

Lees ook: TEFAF over kritiek kunstwereld: 'We hadden geen glazen bol'

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen