Overslaan en naar de inhoud gaan

Kunst- en antiekbeurs TEFAF naar september

Geplaatst opwoensdag 27 januari 2021 - 16:03

Kunst- en antiekbeurs TEFAF in het MECC in Maastricht wordt verplaatst naar september.

Aanvankelijk was het nog de bedoeling om het evenement in mei en juni te houden, maar vanwege de coronacrisis wordt de beurs verplaatst naar het najaar.

Verantwoordelijkheid
De previewdagen staan nu gepland voor 9 en 10 september, waarna van 11 tot 19 september het gewone publiek welkom is. "Het nieuwe schema is het resultaat van het verantwoordelijkheidsgevoel van de organisatie, en de behoefte van de kunstwereld om elkaar weer persoonlijk te ontmoeten", schrijft de organisatie in een persbericht.

Smachten
De organisatie hoopt dat de kunstbeurs in september op een normale manier, zonder restricties, kan worden gehouden. Voorzitter Hidde van Seggelen zegt dat het belangrijk is dat de beurs dit jaar wel nog doorgaat. "Onze deelnemers smachten naar het contact met hun publiek en dat kan het beste in persoonlijke ontmoetingen op de beurs. Het zou voor ons heel ongewenst zijn als we dit jaar helemaal geen beurs zouden kunnen houden. We hebben al de afgelopen beurzen in New York moeten afzeggen en we merken dat de kunstwereld zit te wachten om de draad weer op te pakken. Een fysieke beurs met persoonlijk contact is toch het belangrijkste."

Draad oppakken
Het zoeken naar een nieuwe TEFAF-datum had nogal wat voeten in de aarde, voegt Van Seggelen toe. "Met de directie van het MECC hebben we moeten puzzelen om de geschikte data te vinden, want na de zomer zijn daar een boel activiteiten gepland. Maar gelukkig hebben wij deze periode kunnen vastleggen. We zijn daar blij mee. Na de zomer kan iedereen de draad weer oppakken."

Online
Behalve een fysieke editie komt er dit jaar opnieuw een online TEFAF. Afgelopen najaar werd die voor het eerst georganiseerd, als alternatief voor TEFAF New York die vanwege de coronacrisis niet doorging. TEFAF Online trok zo'n 30.000 bezoekers. De voorjaarseditie van TEFAF New York gaat dit jaar niet door.

Lees ook: TEFAF verzet beursdata naar mei en juni

Besmettingen
De afgelopen editie van TEFAF in het MECC viel precies in het begin van de coronacrisis. De organisatie had extra maatregelen genomen, maar toch werd het evenement vanwege de uitbraak van het virus in deze regio enkele dagen eerder beëindigd. Na afloop beklaagden enkele kunsthandelaren zich erover dat het evenement toch doorging. Volgens de GGD Zuid-Limburg konden twee coronabesmettingen herleid worden naar de kunst- en antiekbeurs. In de kunstwereld zelf werd gerept van zeker 25 coronagevallen.

Lees ook: TEFAF over kritiek kunstwereld: 'We hadden geen glazen bol'

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen