Overslaan en naar de inhoud gaan

Kunst- en antiekbeurs TEFAF naar september

Geplaatst opwoensdag 27 januari 2021 - 16:03

Kunst- en antiekbeurs TEFAF in het MECC in Maastricht wordt verplaatst naar september.

Aanvankelijk was het nog de bedoeling om het evenement in mei en juni te houden, maar vanwege de coronacrisis wordt de beurs verplaatst naar het najaar.

Verantwoordelijkheid
De previewdagen staan nu gepland voor 9 en 10 september, waarna van 11 tot 19 september het gewone publiek welkom is. "Het nieuwe schema is het resultaat van het verantwoordelijkheidsgevoel van de organisatie, en de behoefte van de kunstwereld om elkaar weer persoonlijk te ontmoeten", schrijft de organisatie in een persbericht.

Smachten
De organisatie hoopt dat de kunstbeurs in september op een normale manier, zonder restricties, kan worden gehouden. Voorzitter Hidde van Seggelen zegt dat het belangrijk is dat de beurs dit jaar wel nog doorgaat. "Onze deelnemers smachten naar het contact met hun publiek en dat kan het beste in persoonlijke ontmoetingen op de beurs. Het zou voor ons heel ongewenst zijn als we dit jaar helemaal geen beurs zouden kunnen houden. We hebben al de afgelopen beurzen in New York moeten afzeggen en we merken dat de kunstwereld zit te wachten om de draad weer op te pakken. Een fysieke beurs met persoonlijk contact is toch het belangrijkste."

Draad oppakken
Het zoeken naar een nieuwe TEFAF-datum had nogal wat voeten in de aarde, voegt Van Seggelen toe. "Met de directie van het MECC hebben we moeten puzzelen om de geschikte data te vinden, want na de zomer zijn daar een boel activiteiten gepland. Maar gelukkig hebben wij deze periode kunnen vastleggen. We zijn daar blij mee. Na de zomer kan iedereen de draad weer oppakken."

Online
Behalve een fysieke editie komt er dit jaar opnieuw een online TEFAF. Afgelopen najaar werd die voor het eerst georganiseerd, als alternatief voor TEFAF New York die vanwege de coronacrisis niet doorging. TEFAF Online trok zo'n 30.000 bezoekers. De voorjaarseditie van TEFAF New York gaat dit jaar niet door.

Lees ook: TEFAF verzet beursdata naar mei en juni

Besmettingen
De afgelopen editie van TEFAF in het MECC viel precies in het begin van de coronacrisis. De organisatie had extra maatregelen genomen, maar toch werd het evenement vanwege de uitbraak van het virus in deze regio enkele dagen eerder beëindigd. Na afloop beklaagden enkele kunsthandelaren zich erover dat het evenement toch doorging. Volgens de GGD Zuid-Limburg konden twee coronabesmettingen herleid worden naar de kunst- en antiekbeurs. In de kunstwereld zelf werd gerept van zeker 25 coronagevallen.

Lees ook: TEFAF over kritiek kunstwereld: 'We hadden geen glazen bol'

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen