Bonnefantenmuseum

Provincie verdeelt 1,7 miljoen extra voor cultuur

Het provinciebestuur heeft de verdeling bekendgemaakt van de bijna 1,7 miljoen euro die het zelf heeft uitgetrokken om culturele instellingen te ondersteunen om de gevolgen van de coronacrisis op te vangen.

Oranjerie Roermond
Cultuurfonds geeft coronageld aan drie Limburgse theaters

Het Kickstart Cultuurfonds heeft aan nog eens 26 theaters een subsidie toegekend om ze coronaproof te maken. Daaronder zijn drie Limburgse theaters.

Volksoper Wenen (6 okt 2020)
Maastrichtse wordt artistiek directeur Weense Volksopera

De Maastrichtse operaregisseur Lotte de Beer is benoemd tot artistiek-directeur van een van de beroemdste operahuizen ter wereld: de Weense Volksopera.

zeemeermin stock (2 okt 2020)
Tenor gezocht: nog geen prins voor Grensmaasopera Rusalka

De cast voor de tweede Grensmaasopera is vrijdag bekendgemaakt. Een geschikte tenor voor de rol van prins is echter nog niet gevonden.

theater heerlen (3 apr 2020)
Podia in onzekerheid: wat besluiten de Veiligheidsregio’s?

De Limburgse Veiligheidsregio’s worstelen met de vraag of podia en bioscopen meer dan dertig bezoekers toe mogen laten. Theaters en poptempels blijven daardoor in onzekerheid verkeren.

TEFAF 2020
TEFAF Maastricht bereidt fysieke én online beurs voor

De organisatie van de kunstbeurs TEFAF bereidt voor maart 2021 in MECC Maastricht zowel een fysieke als een digitale beurs voor. De bedoeling is om voortaan beide vormen naast elkaar te zetten.

Limburgs Museum
Beste spotprent van het jaar te zien in Limburgs Museum

De beste spotprents van het jaar zijn vanaf woensdag te zien in het Limburgs Museum. Ook de winnaar van de Inktspotprijs 2020 zal daar te zien zijn: 'Alles wordt weer normaal' van Len Munnik.

Gouden decenia
Gouden decennia van de kunst in Maastricht

Kopergieters, beeldsnijders, schilders, goudsmeden, architecten. Ze waren in grote aantallen actief in het laat middeleeuwse Maastricht.

Opera Zuid Die Zauberflöte (28 mrt 2020)
Meer geld voor kunst en cultuur, niet voor Orlando Festival

Meer culturele instellingen in Noord-en Midden-Limburg kunnen de komende vier jaar rekenen op provinciale subsidie.

Destroy your face Breda Photo_HD
Skatepark verwijdert vrouwenhaat-kunstwerk van Limburger

Een skatepark in Breda verwijdert het kunstwerk 'Destroy my Face' van Roermondenaar Erik Kessels. Het werk heeft voor commotie op internet gezorgd en zou volgens critici oproepen tot vrouwenhaat en geweld tegen vrouwen.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!
Uitgelicht
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Kim Vaessen uit Sittard.

Een heel bijzonder jaar dat voor altijd herinnerd zal worden. We houden continu rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Er zullen geen grote publieksevenementen zijn dit jaar, maar voor de vastelaovesliefhebber is er genoeg te beleven bij L11 Alaaf. En daar past absoluut een Vastelaovesgezicht bij.

Klein, intiem, soms spontaan en heel veel mooie herinneringen ophalen... Veer laote dich neet in de steek.

Bekijk hier meer over het Vastelaovesgezicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten