Theater de Maaspoort Venlo (16 dec 2019)

Halve ton voor Maaspoort om theater aan te passen

Theater De Maaspoort in Venlo krijgt bijna 50.000 euro van het Kickstart Cultuurfonds, als bijdrage om de schouwburg klaar te stomen voor de anderhalvemetersamenleving.

Rieu archieffoto musici (6 aug 2020)
Orkestleden André Rieu starten met mini-concerten

Nu André Rieu en zijn Johan Strauss Orkest nog altijd niet kunnen optreden vanwege de coronapandemie, kiest de Maastrichtse orkestleider ervoor dat een aantal van zijn musici mini-concerten gaan geven.

gevel huis marres maastricht (6 aug 2020)
Eerste Limburg Biënnale in Maastricht

In totaal exposeren 153 kunstenaars tijdens de eerste Limburg Biënnale. Die vindt van 5 september tot en met 15 november plaats bij Marres in Maastricht.

Cultura Nova
Fonds Podiumkunsten: ruim half miljoen per jaar naar Limburg

De Maastrichtse theatergezelschappen Hoge Fronten en Het Geluid hoeven de komende vier jaar niet te rekenen op projectsubsidies van het Fonds Podiumkunsten. Het Kerkraadse Orlando Festival krijgt ook niks van het fonds. Stichting SoAP uit Maastricht ontvangt 300.000 euro per jaar van de subsidieverstrekker.

theater heerlen (3 apr 2020)
Ruim twee miljoen extra voor Limburgse cultuursector

Twaalf Limburgse theaters, gezelschappen, poppodia en festivals krijgen in totaal ruim 2,2 miljoen euro van het Rijk als compensatie voor gederfde inkomsten vanwege de coronacrisis.

camper joost vrouenraets dans corona (24 jul 2020)
Coronadans Joost Vrouenraets gaat het hele land door

Danser en choreograaf Joost Vrouenraets uit Heerlen heeft subsidie gekregen om zijn corona-danstournee uit te breiden naar alle gemeentes in Nederland.

kleine zeemeermin (2 jul 2020)
Tweede Grensmaasopera in de maak: uitvoeringen in 2021

In de zomer van 2021 komt er weer een Grensmaasopera aan. In navolging van de opera in 2016 brengt Opera Compact vijf jaar later de opera Rusalka van de Tsjechische componist Antonín Dvorák in de open lucht op de planken.

vlinder vlinders bloem bloemen bloemenveld insecten (stock)
Kunstenaar Stefan Cools debuteert in Museum de Domijnen

Kunstenaar en botanist Stefan Cools uit Bunde zal in het voorjaar van 2022 voor het eerst exposeren in Museum de Domijnen in Sittard.

Limburgs Museum 3
Limburgs Museum open: 'Rustig genieten van kunst'

Naast de horeca, mogen ook de musea weer open. Het Limburgs Museum ontvangt maandag ongeveer veertig bezoekers, verdeeld over de dag.

thumbnail_20200526_132245
'Verboden kunst' van Aad de Haas te zien in Venlo

Musea openen vanaf 1 juni weer de deuren. Het Limburgs Museum presenteert direct een expositie rondom de veelbesproken kunstenaar Aad de Haas, die 100 jaar geleden in Rotterdam is geboren en een groot deel van zijn leven in Limburg doorbracht.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV