Overslaan en naar de inhoud gaan

Kunrade heeft eigen konijnenras

Geplaatst opdonderdag 28 januari 2016 - 15:25

Naast een eigen steensoort heeft Kunrade voortaan ook een eigen konijnenras. Het Kunrader Hangoor is vanaf deze week een officieel erkend konijn.

Het nieuwe ras is gefokt door Wiel Ladenstein, kleinveehobbyïst uit Kunrade. Hij fokt al 50 jaar konijnen.

Slappe oortjes
De Kunrader Hangoor is ontstaan door verschillende andere konijnenrassen met elkaar te kruisen. Het resultaat is een zilvergrijs, klein konijntje met slappe oortjes.
Op dit moment zijn er nog slechts een stuk of tien van deze soort, maar daar brengen de dieren ongetwijfeld zelf snel verandering in.

Ter ere van het erkennen van de soort brengt fokker Ladenstein maandag een bezoek aan burgemeester Wil Houben, en neemt hij een konijntje mee.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Video: burgervader filmt pasgeboren kalfje
Plan voor nieuwe bestemming kerk Kunrade
Fontein door stukgetrokken waterleiding Voerendaal
Fontein door kapotte waterleiding Voerendaal
kerk, altaar, pastoor, katholiek, heilige mis (stock)
Fusie parochies: kerken hoeven nog niet dicht
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen