Overslaan en naar de inhoud gaan

Kunrade heeft eigen konijnenras

Geplaatst opdonderdag 28 januari 2016 - 15:25

Naast een eigen steensoort heeft Kunrade voortaan ook een eigen konijnenras. Het Kunrader Hangoor is vanaf deze week een officieel erkend konijn.

Het nieuwe ras is gefokt door Wiel Ladenstein, kleinveehobbyïst uit Kunrade. Hij fokt al 50 jaar konijnen.

Slappe oortjes
De Kunrader Hangoor is ontstaan door verschillende andere konijnenrassen met elkaar te kruisen. Het resultaat is een zilvergrijs, klein konijntje met slappe oortjes.
Op dit moment zijn er nog slechts een stuk of tien van deze soort, maar daar brengen de dieren ongetwijfeld zelf snel verandering in.

Ter ere van het erkennen van de soort brengt fokker Ladenstein maandag een bezoek aan burgemeester Wil Houben, en neemt hij een konijntje mee.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Video: burgervader filmt pasgeboren kalfje
Fontein door stukgetrokken waterleiding Voerendaal
Fontein door kapotte waterleiding Voerendaal
Plan voor nieuwe bestemming kerk Kunrade
Reuzengraf voor reuzenkonijn Rambo in Roggel
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen