Overslaan en naar de inhoud gaan

Kum ziet positieve punten bij strijdend VVV-negental

Geplaatst opzondag 27 september 2020 - 19:15

Twee rode kaarten, een penalty tegen en nul punten: VVV-Venlo kende een weinig plezierige avond op bezoek bij SC Heerenveen (1-0). Toch is er volgens Christian Kum reden voor optimisme.

"Als je ons ziet strijden, ook met negen man, dan is er genoeg mogelijk", zegt de verdediger tegen L1.

Twee keer rood
Joey Veerman kroonde zich in het Abe Lenstra Stadion tot matchwinner namens de thuisploeg; hij verzilverde een penalty na een halfuur voetbal waarin VVV-Venlo zich aardig leek te kunnen meten met Heerenveen. Dat het uitzicht op een resultaat langzaam maar zeker verdampte had de ploeg van Hans de Koning grotendeels aan zichzelf te danken: Tobias Pachonik moest na een uur met rood vertrekken, tien minuten voor tijd gaf scheidsrechter Kevin Blom diezelfde kaart aan Simon Janssen.

Lees ook: VVV-Venlo nipt onderuit op bezoek bij Heerenveen

Balen
"En dan sta je met negen man. Dan hoop je dat nog een bal goed valt, maar je weet dat dat dan heel erg lastig wordt", realiseert Kum zich. "Met negen man wordt het gewoon heel moeilijk. Er zijn uit deze wedstrijd ook positieve punten te halen, maar we balen dat we verloren hebben."

'Eerst de bal'
Trainer Hans de Koning was ook content met de strijdlust van zijn ploeg. Hij plaatste echter wel kanttekeningen bij de gegeven rode kaarten. "Het lijkt erger dan het is", zegt de coach over de overtreding van Pachonik. "Hij speelt eerst de bal. We kunnen erover discussiëren, maar gegeven is gegeven. De tweede rode kaart van Simon Janssen is heel ongelukkig. Hij kijkt naar de bal en ziet Veerman niet."

Lees ook: VVV-coach De Koning: 'Drie momenten kosten ons de kop'

ADO Den Haag
Na drie speelrondes heeft VVV-Venlo een keer gewonnen, een keer gelijkgespeeld en een keer verloren; goed voor vier punten, vier meer dan de tegenstander van volgende week. VVV ontvangt dan op zaterdagavond in de eigen Koel het nog puntloze ADO Den Haag.

Deskundigen aan de vooravond van het proces over de rechtszaak Nicky Verstappen. Limburg Doc: Nicky, de ontknoping
Zondag 18:00 en 21:00 uur op L1 TV

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen