Overslaan en naar de inhoud gaan

Kum mist eerste confrontatie VVV-Venlo met Vitesse

Geplaatst opmaandag 22 februari 2021 - 16:48

VVV-Venlo-verdediger Christian Kum is naar aanleiding van zijn rode kaart in de competitiewedstrijd tegen AZ voor één wedstrijd geschorst.

De club heeft het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal geaccepteerd.

Lees ook: VVV-Venlo met zijn tienen onderuit tegen AZ

Noodrem
De 35-jarige mandekker trok zaterdagavond in de Koel aan de noodrem toen AZ-spits Myron Boadu alleen op doelman Thorsten Kirschbaum af leek te stevenen. Scheidsrechter Jochem Kamphuis stuurde Kum daarop resoluut met rood van het veld.

Record
Het was voor Kum de zevende rode prent in zijn carrière. Daarmee heeft hij het Eredivisie-record geëvenaard. Alleen Joey van den Berg en Gregoor van Dijk kregen ook zo vaak rood in de Eredivisie.

Lees ook: Kum evenaart met zevende rode kaart record

Twee keer
VVV speelt twee keer in vier dagen een uitwedstrijd tegen Vitesse: zaterdag in het kader van de Eredivisie, de dinsdag erna in de halve finale van de KNVB Beker. In dat laatste duel is Kum wel weer inzetbaar.

Lees ook: Halve finale beker VVV-Venlo op dinsdagavond

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen