Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

KSV Simson vol vertrouwen naar worstelfinale

Geplaatst opvrijdag 14 december 2018 - 17:39

Worstelvereniging KSV Simson uit Landgraaf maakt zich op voor een hoogtepunt in de clubgeschiedenis.

Zaterdag worstelt het team van trainer Ate Posma in Bonn-Duisdorf de finale van de Oberliga. In de finale is KSK Konkordia Neuss de tegenstander.

Alweer kans op titel
Al twaalf jaar worstelt het eerste team van KSV Simson met succes in de Duitse competitie. In Nederland is geen fatsoenlijke worstelcompetitie meer, nadat andere sterke worstelverenigingen als Hercules, De Halter en Olympia begin deze eeuw aan kracht hadden ingeboet. Na het kampioenschap in het debuutseizoen in de Landesliga (2006), volgde het tweede succes in december 2009. KSV Simson pakte dat jaar tegen Heros Dortmund overtuigend de titel in de Duitse Verbandsliga. Nu kan voor het eerst winst in de eindklassering van de Oberliga worden gerealiseerd. Daarmee bewijst KSV Simson zich als beste Nederlandse worstelvereniging.

Uitzonderlijk
De club met twintig jeugdleden, wat uitzonderlijk is in Nederland, en ruim 40 senior worstelaars gaat in Bonn-Duisdorf het eerste team volop steunen. Er vertrekt zaterdag een bus vol supporters vanaf Sporthal Baneberg in Landgraaf.

Vol zelfvertrouwen
Ondanks dat KSV Simson in de competitie twee keer heeft verloren van KSK Konkordia Neuss, zijn de worstelaars van het hoogste team vol vertrouwen. Mick Bos, die in 2009 werd uitgeroepen tot beste worstelaar van de Verbandsliga, is voor één van de tien partijen, die tweemaal drie minuten duren, uit het vet gehaald. Bos, die de busreis heeft georganiseerd, heeft er zin in: "Ik ben er van overtuigd dat we gaan winnen. We gaan die Duitsers een poepie laten ruiken."

Pretoogjes
Niet alleen Mick Bos heeft pretoogjes bij de gedachte aan de finale. Trainer-voorzitter Ate Posma is er ook klaar voor. De vijfvoudig Nederlands kampioen schat de kansen van KSV Simson ook hoog in: "We hebben dan wel twee keer van Konkordia verloren, maar wij zijn nu sterker. Ik geef ons 75 procent kans om de finale te winnen. Als wij niet winnen, ben ik bijzonder teleurgesteld, want ik weet dat winst ronduit tot de mogelijkheden behoort. En als je eenmaal zover bent gekomen, moet je ook durven toe te slaan."

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Locaties Tour de L1mbourg 2019
Uitgelicht
Alle locaties Tour de L1mbourg 2019

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1. Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1.

Sander Kleikers en Gert Jakobs ontvangen iedere dag in een nieuwe Limburgse gemeente mooie gasten aan tafel om te praten over de verrichtingen van Wout en Tom in de Tour, en de liefde voor Limburg.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto

Meest gelezen