Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

KSV Simson vol vertrouwen naar worstelfinale

Geplaatst opvrijdag 14 december 2018 - 17:39

Worstelvereniging KSV Simson uit Landgraaf maakt zich op voor een hoogtepunt in de clubgeschiedenis.

Zaterdag worstelt het team van trainer Ate Posma in Bonn-Duisdorf de finale van de Oberliga. In de finale is KSK Konkordia Neuss de tegenstander.

Alweer kans op titel
Al twaalf jaar worstelt het eerste team van KSV Simson met succes in de Duitse competitie. In Nederland is geen fatsoenlijke worstelcompetitie meer, nadat andere sterke worstelverenigingen als Hercules, De Halter en Olympia begin deze eeuw aan kracht hadden ingeboet. Na het kampioenschap in het debuutseizoen in de Landesliga (2006), volgde het tweede succes in december 2009. KSV Simson pakte dat jaar tegen Heros Dortmund overtuigend de titel in de Duitse Verbandsliga. Nu kan voor het eerst winst in de eindklassering van de Oberliga worden gerealiseerd. Daarmee bewijst KSV Simson zich als beste Nederlandse worstelvereniging.

Uitzonderlijk
De club met twintig jeugdleden, wat uitzonderlijk is in Nederland, en ruim 40 senior worstelaars gaat in Bonn-Duisdorf het eerste team volop steunen. Er vertrekt zaterdag een bus vol supporters vanaf Sporthal Baneberg in Landgraaf.

Vol zelfvertrouwen
Ondanks dat KSV Simson in de competitie twee keer heeft verloren van KSK Konkordia Neuss, zijn de worstelaars van het hoogste team vol vertrouwen. Mick Bos, die in 2009 werd uitgeroepen tot beste worstelaar van de Verbandsliga, is voor één van de tien partijen, die tweemaal drie minuten duren, uit het vet gehaald. Bos, die de busreis heeft georganiseerd, heeft er zin in: "Ik ben er van overtuigd dat we gaan winnen. We gaan die Duitsers een poepie laten ruiken."

Pretoogjes
Niet alleen Mick Bos heeft pretoogjes bij de gedachte aan de finale. Trainer-voorzitter Ate Posma is er ook klaar voor. De vijfvoudig Nederlands kampioen schat de kansen van KSV Simson ook hoog in: "We hebben dan wel twee keer van Konkordia verloren, maar wij zijn nu sterker. Ik geef ons 75 procent kans om de finale te winnen. Als wij niet winnen, ben ik bijzonder teleurgesteld, want ik weet dat winst ronduit tot de mogelijkheden behoort. En als je eenmaal zover bent gekomen, moet je ook durven toe te slaan."

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen