Gewichtheffers KSV Helios Simpelveld kampioen

KSV Helios Simpelveld heeft zaterdagavond de kampioenstitel gewonnen in de Oberliga. De gewichtheffers pakten in zaal Oud Zumpelveld het kampioenschap in een finale tegen KG Wuppertal en SV Westerholt.

Puike competitiestart gewichtheffers KSV Helios

KSV Helios is de competitie in de Oberliga uitstekend gestart. In de uitwedstrijd in Dortmund verwerkte het Simpelveldse team in totaal 863,1 kg, en troefde daarmee AC Mengede 2 (751,3 kg) en KG Wuppertal (821,0 kg) met duidelijke cijfers af.

KSV Helios opnieuw tweede in finalewedstrijd

Voor het derde opeenvolgende jaar moesten de gewichtheffers van KSV Helios tijdens de finalewedstrijd in Oberliga genoegen nemen met de ondankbare tweede plaats.

Finaleduel lonkt voor KSV Helios na zege in Dortmund

Door een zwaarbevochten overwinning op AC Mengede en Sus Derne zetten de gewichtheffers van KSV Helios zaterdagavond in Dortmund opnieuw een belangrijke stap richting finaleduel van de Oberliga.

KSV Helios blijft in de race voor finalewedstrijd

De gewichtheffers van KSV Helios blijven in de race voor de finalewedstrijd van de Duitse Oberlige (NRW) op 9 april.

Bente Brauwers verbetert drie Nederlandse jeugdrecords

Gewichthefster Bente Brauwers heeft in Veldhoven tijdens het toernooi 'De Laatste Kans' drie Nederlandse jeugdrecords verbroken.

Helios wint en blijft in de race voor play-off

Na een matige competitiestart moesten de gewichtheffers van KSV Simson zaterdag in Simpelveld per se winnen om in de race te blijven voor de nacompetitie.

Overzicht
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts