Gewichtheffers KSV Helios Simpelveld kampioen

KSV Helios Simpelveld heeft zaterdagavond de kampioenstitel gewonnen in de Oberliga. De gewichtheffers pakten in zaal Oud Zumpelveld het kampioenschap in een finale tegen KG Wuppertal en SV Westerholt.

Puike competitiestart gewichtheffers KSV Helios

KSV Helios is de competitie in de Oberliga uitstekend gestart. In de uitwedstrijd in Dortmund verwerkte het Simpelveldse team in totaal 863,1 kg, en troefde daarmee AC Mengede 2 (751,3 kg) en KG Wuppertal (821,0 kg) met duidelijke cijfers af.

KSV Helios opnieuw tweede in finalewedstrijd

Voor het derde opeenvolgende jaar moesten de gewichtheffers van KSV Helios tijdens de finalewedstrijd in Oberliga genoegen nemen met de ondankbare tweede plaats.

Finaleduel lonkt voor KSV Helios na zege in Dortmund

Door een zwaarbevochten overwinning op AC Mengede en Sus Derne zetten de gewichtheffers van KSV Helios zaterdagavond in Dortmund opnieuw een belangrijke stap richting finaleduel van de Oberliga.

KSV Helios blijft in de race voor finalewedstrijd

De gewichtheffers van KSV Helios blijven in de race voor de finalewedstrijd van de Duitse Oberlige (NRW) op 9 april.

Bente Brauwers verbetert drie Nederlandse jeugdrecords

Gewichthefster Bente Brauwers heeft in Veldhoven tijdens het toernooi 'De Laatste Kans' drie Nederlandse jeugdrecords verbroken.

Helios wint en blijft in de race voor play-off

Na een matige competitiestart moesten de gewichtheffers van KSV Simson zaterdag in Simpelveld per se winnen om in de race te blijven voor de nacompetitie.

Gewichtheffen Krachtsport Weightlifting
Simpelveldse tweede op NK gewichtheffen

Bente Brauwers (15) van KSV Helios Simpelveld heeft zaterdag zilver veroverd tijdens het NK gewichtheffen in Naarden.

Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda