Overslaan en naar de inhoud gaan

Kruidvat-rover bedreigde tiener aan de kassa: 'Geld erin!'

Geplaatst opzaterdag 29 februari 2020 - 12:30

Een 32-jarige man uit Susteren is veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf. Hij bedreigde een zestienjarige caissière van een Susterse Kruidvat met een mes, dwong hem geld af te geven en vluchtte vervolgens met de buit.

De man heeft een excuusbrief geschreven voor de tienerjongen, maar dat was voor de rechter geen reden hem te sparen.

Lees ook: Winkeloverval: man dreigt met mes, vlucht met buit

Verkeerde keuze
Volgens de dertiger pleegde hij de overval in een vlaag van verstandsverbijstering. Hij kampte met geldproblemen, kon zijn vriendin niet opzoeken en raakte daardoor aan de drank. Volgens zijn advocaat Gitte Stevens heeft hij onder invloed daarvan 'een verkeerde keuze gemaakt'.

Grote impact
Die verkeerde keuze staat nog altijd op het netvlies van het jonge slachtoffer gebrand. Hij kreeg onder dreiging van een mes een tas in zijn handen gedrukt, die hij moest vullen met geld. "Geld erin!", riep de Susterse overvaller. Toen het niet snel genoeg ging, riep hij dat de caissière moest opschieten.

Volledig verantwoordelijk
De rechtbank rekent hem zwaar aan dat hij de jonge jongen bedreigde, maar ook dat hij kennelijk dusdanig dronken was dat hij niet wist wat hij deed. "Hij heeft zichzelf in deze toestand gebracht en is volledig verantwoordelijk voor de gevolgen daarvan."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen