Overslaan en naar de inhoud gaan

Kruidentherapie en massages in voormalig klooster Sittard

Geplaatst opdinsdag 19 mei 2015 - 15:21

Het leegstaande Franse Klooster aan de Walramstraat in Sittard wordt een hotel annex Chinees cultuurcentrum.

Het hotel met zo'n 100 kamers krijgt de nevenfuncties om de Chinese cultuur en taal te bevorderen. Daarbij zal het het voormalige Maaslandziekenhuis ook weer een medische functie krijgen.

Kruidentherapie
De initiatiefnemer, een lokale Chinese ondernemer en de Chinese investeerder Cheng Yagui, willen specialisten aannemen voor Chinese geneesleer en fysiotherapie met onder andere acupunctuur, kruidentherapie en massage. Volgens wethouder Pieter Meekels (GOB) van Sittard-Geleen wordt er met de komst van dit 'Chinees centrum' een nieuwe markt aangeboord. "Daarbij is de Chinese geneesleer uniek in Europa. Dit zie je vooralsnog nergens", zegt Meekels.

Begin 2017
Het college van B en W van Sittard-Geleen hoopt volgende week de verkoop van het honder jaar oude pand af te sluiten. De verkoopprijs is 2,5 ton. Volgens Meekels kan er als alles meezit begin 2017 worden gebouwd.

Lees in Dagblad de Limburger en het Limburgs Dagblad van woensdag meer over de plannen met het Franse Klooster.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

KFC Kentucky Fried Chicken Fastfood
Kentucky Fried Chicken opent medio augustus in Sittard
Sittard-Geleen hard getroffen door extra bezuinigingen
Techniekopleidingen willen zich in Sittard vestigen
Voormalig pand V&D Markt Sittard
Sittard-Geleen legt miljoenen neer voor voormalig V&D-pand
Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Speel zelf mee met het OLS op 5 juli!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en schiet mee
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen