Overslaan en naar de inhoud gaan

Kruidentherapie en massages in voormalig klooster Sittard

Geplaatst opdinsdag 19 mei 2015 - 15:21

Het leegstaande Franse Klooster aan de Walramstraat in Sittard wordt een hotel annex Chinees cultuurcentrum.

Het hotel met zo'n 100 kamers krijgt de nevenfuncties om de Chinese cultuur en taal te bevorderen. Daarbij zal het het voormalige Maaslandziekenhuis ook weer een medische functie krijgen.

Kruidentherapie
De initiatiefnemer, een lokale Chinese ondernemer en de Chinese investeerder Cheng Yagui, willen specialisten aannemen voor Chinese geneesleer en fysiotherapie met onder andere acupunctuur, kruidentherapie en massage. Volgens wethouder Pieter Meekels (GOB) van Sittard-Geleen wordt er met de komst van dit 'Chinees centrum' een nieuwe markt aangeboord. "Daarbij is de Chinese geneesleer uniek in Europa. Dit zie je vooralsnog nergens", zegt Meekels.

Begin 2017
Het college van B en W van Sittard-Geleen hoopt volgende week de verkoop van het honder jaar oude pand af te sluiten. De verkoopprijs is 2,5 ton. Volgens Meekels kan er als alles meezit begin 2017 worden gebouwd.

Lees in Dagblad de Limburger en het Limburgs Dagblad van woensdag meer over de plannen met het Franse Klooster.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Woningen in voormalig klooster Agnetenberg Sittard (27 nov 2020)
Woningen in monumentaal klooster Sittard
KFC Kentucky Fried Chicken Fastfood
Kentucky Fried Chicken opent medio augustus in Sittard
Sittard-Geleen hard getroffen door extra bezuinigingen
Voormalig pand V&D Markt Sittard
Sittard-Geleen legt miljoenen neer voor voormalig V&D-pand
Overzicht
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen