Overslaan en naar de inhoud gaan

Kroongetuige dood Ivana Smit: 'Mogelijk spoor van worsteling'

Geplaatst opdinsdag 4 december 2018 - 12:44

Politie-inspecteur Faizal, die het onderzoek leidde naar de dood van Ivana Smit, heeft dinsdag erkend dat er mogelijk een spoor van worsteling op het lichaam van het Sittardse model is gevonden.

Dit is de eerste keer dat dit in de zaak naar boven komt. De politie heeft het overlijden van Ivana nooit als een misdrijf onderzocht. Dat meldt het AD.

Noodlottig ongeval
Voo
r de Maleisische rechtbank pakte de advocaat van de familie van Smit, Sankara Nair, inspecteur Faizal niet met fluwelen handschoenen aan. Faizal heeft sinds de dood van het model altijd volgehouden dat het om een noodlottig ongeval ging. Er waren volgens hem ook geen redenen om de dood nader te onderzoeken. Tot de zitting dinsdag waarin hij tijdens het kruisverhoor van Nair ineens zei dat er misschien een worsteling is geweest voorafgaand aan de dood van Smit.

Lees ook: Kroongetuige in zaak Ivana Smit voor rechter

Fatale val
Het uit Sittard afkomstige model viel bijna een jaar geleden, na een wilde nacht, naakt van de twintigste verdieping van het balkon van een flatgebouw in Kuala Lumpur. Zij had die nacht doorgebracht met het echtpaar Johnson. Alex en Luna Johnson verklaarden na de fatale val dat de dood van Smit een ongeluk was waar zij buiten stonden. Ze mochten het land uit en de politie wilde het onderzoek sluiten. De kamer van het echtpaar werd niet verzegeld of grondig onderzocht.

Lees ook: Familie Ivana Smit hoopt op duidelijkheid in januari

Inspecteur Faizal is de laatste getuige in de rechtszaak die moet bepalen of de dood van Ivana Smit alsnog als een misdrijf moet worden onderzocht. Woensdag is de laatste dag van een reeks zittingsdagen. In januari wordt beslist of er een strafrechtelijk onderzoek nodig is en of er een internationaal opsporingsbevel voor de Johnsons wordt uitgevaardigd.

Kom in actie en steun 'L1 Samen voor de Voedselbank'.
Doneer online een voedselpakket.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen