huizenmarkrt

Randstedelingen vinden gewenste rust en ruimte in Limburg

Huizenkopers in Noord-Limburg en de regio Weert komen steeds vaker uit steden van buiten de regio. Ze zoeken vaak rust, ruimte en een betaalbare woning. Zeker nu er meer vanuit huis gewerkt wordt.

Stan van Eijk
Menner Van Eijk kijkt terug op WK: 'Ik ben voor nu blij'

Menner Stan van Eijk uit Schinveld kijkt daags na het WK tweespannen in Kronenberg met een redelijk goed gevoel terug. "Ik ben voor nu blij, maar niet helemaal", zegt Van Eijk enigszins glimlachend.

Stan van Eijk mennen tweespan paardensport 12 sep 2021
Brons én pech voor Stan van Eijk op WK in Kronenberg

Menner Stan van Eijk kijkt met gemengde gevoelens terug op het WK Tweespannen in Kronenberg. Enerzijds een bronzen plak met het Nederlandse team. Anderzijds was er pech door een blessure voor een van zijn paarden.

Gemeenteraad raadszaal Horst (07 sept 2021)
Bewonersgroepen: 'Vertrouwen in Horster politiek beschadigd'

Hun vertrouwen in de politiek van Horst aan de Maas heeft een flinke deuk opgelopen. Vertegenwoordigers uit Sevenum, Kronenberg en Evertsoord uitten dinsdagavond tijdens de raadsvergadering hun ongenoegen over de gang van zaken rondom verschillende ingrijpende plannen voor die dorpen.

Stan Eijk
Stan van Eijk gaat voor WK-podium in 'thuiswedstrijd' mennen

Stan van Eijk uit Schinveld gaat opnieuw voor een podiumplek op het WK mennen, dat woensdagavond in Kronenberg van start gaat. Het is voor het eerst in de geschiedenis dat het WK tweespannen in Nederland wordt gehouden.

Uitbreiding Toverland ambities 2021-2041
Omwonenden bezorgd over uitbreidingsplannen Toverland

Nieuwe attracties en themagebieden en mogelijk ook een groot hotel. Inwoners van Kronenberg en Evertsoord zijn bezorgd over de uitbreidingsplannen van Toverland in Sevenum.

Bestuurster gewond na botsing tegen muurtjes en boom Kronenberg (5 juni 2021)
Bestuurster gewond na botsing tegen muurtjes en boom

De bestuurster van een bestelbus is zaterdagavond in Kronenberg gewond geraakt toen ze twee muurtjes en een boom raakte en vervolgens in een greppel terechtkwam.

Fieldlabs testfestival Biddinghuizen (21 mrt 2021)
Limburgers genoten van testfestival: 'Was als vanouds'

Na een jaar lang thuiszitten konden zo’n 1500 mensen afgelopen weekend eindelijk weer een dagje ouderwets losgaan op een festival. Geluidstechnicus Guus Hoex uit Kronenberg en de Maasbrachtse Robert Sonnemans waren er zondag bij op het festivalterrein in Biddinghuizen.

WK Tweespannen Paarden (15 mrt 2021)
WK tweespannen in Kronenberg gaat door

Als de coronamaatregelen het toelaten, gaat het WK tweespannen in Kronenberg dit jaar door. De paardenwedstrijd staat gepland voor 8 tot en met 12 september.

vegetarische bbq in Kronenberg (10-03-2021)
Week zonder vlees: 'Ook op de bbq vleesvervanger'

Het is de Nationale Week zonder Vlees, het moment volgens de organisatie om eens een flexitarisch eetpatroon uit te proberen. "Dat komt goed uit want zo'n drie weken geleden hebben we een forse uitbreiding gehad van het vegetarisch assortiment."

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten