Overslaan en naar de inhoud gaan

Kroegbazen kritisch op Café Top 100

Geplaatst opdinsdag 8 november 2016 - 20:17

Kroegbazen in Maastricht zijn kritisch op de totstandkoming van de Café Top 100 van Misset Horeca.

De kroegen in de lijst moeten namelijk een bijdrage betalen om überhaupt kans te maken om op de lijst terecht te komen. Café In de Karkol in Maastricht kwam maandag als winnaar uit de bus, maar betaalde wel een bijdrage van 150 euro om mee te doen.

Lees ook: Beste café van Nederland ligt in Maastricht.

En net op dat laatste punt wringt de schoen. Veel café-eigenaren doen helemaal niet mee aan de wedstrijd omdat zij er geen geld voor willen betalen.

Geld betalen
Zo ook John Paulus, eigenaar van café Forum, ook in Maastricht. "Dat is een principieel verhaal want het bedrag is natuurlijk niet onoverkomelijk. Ik vind het echter gek dat ons gevraagd wordt mee te doen aan een klassement maar dat wij daar vervolgens geld voor moeten betalen." Het samenstellen van een top 100 vindt Paulus zeker geen verkeerd idee. "Als het gratis zou zijn, zouden wij zeker meedoen."

Mystery guests
Om hoog op de lijst te eindigen, moeten cafés verschillende rondes doorstaan, zo zegt Misset-redacteur Michael Simon. "Mystery guests, gasten die niet kenbaar maken waar ze van zijn, beoordelen de horecazaken op tientallen punten als hygiëne, producten en gastvrijheid. In de tweede ronde komt een vakjury. Pas als beide bezoeken voldoende zijn, komt de hoofdjury op bezoek."

Om mee te kunnen doen aan de keuring moet het café twee jaar lid zijn, meer dan de helft van de inkomsten uit drank verdienen én 150 euro betalen.

Vergoeding
Het afschaffen van de bijdrage voor cafés is volgens Misset Horeca echter onbespreekbaar. "Onze jury reist het hele land door en moet heel veel café's beoordelen, het is logisch dat ze daar een vergoeding voor vragen. Bovendien krijgen horecazaken er ook echt wat voor terug, het is een kwaliteitskeurmerk en er verschijnt altijd een uitgebreide rapportage", aldus redacteur Simon.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Maastrichts café In de Karkol beste van Limburg
Beste café van Nederland ligt in Maastricht
In de Karkol is beste café van Limburg
Einde van Maastrichts minicafé In de Moriaan nabij
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen