Overslaan en naar de inhoud gaan

Kritiek VVD op behandeling begroting provinciebestuur

Geplaatst opzaterdag 9 november 2019 - 10:54

Het provinciebestuur heeft zich niet sterk gepresenteerd bij de behandeling van de begroting in het Limburgs Parlement.

Dat vindt VVD-fractievoorzitter Karin Straus.


Vlammend betoog
Straus zei vlammende betogen verwacht te hebben, zeker nu het extraparlementaire college voor het eerst een eigen begroting presenteerde, die niet is gebaseerd op coalitie-afspraken met partijen. “Ik had gedacht zo’n dik pak papier. Daar komt echt een verhaal uit. Maar niet van u allen was ik evenzeer onder de indruk”, zo stelde Straus richting provinciebestuur. “Maar goed, je moet het doen met wat je krijgt”.

Bijzonder
CDA-gedeputeerde Ger Koopmans wees in een reactie op de bijzondere positie van het extraparlementair college en de politieke verdeeldheid in het Limburgs Parlement. “Dan let je als college heel goed op met welke woorden en op welke toon je zegt dat je denkt dat er moet gebeuren. Zeker in de wetenschap dat er talloze terreinen zijn waarop de verdeeldheid groot is. En daarom proberen wij op een manier te reageren die iedereen recht doet”, aldus Koopmans.

Geen complimenten
Koopmans verklaarde ook zeker niet gedacht te hebben dat bij dit eerste grote debat van het provinciebestuur nieuwe stijl het complimenten geregend zou hebben. “Dat zou wat vroeg en wat veel gevraagd zijn”.

Open
Maar zo onderstreepte Koopmans het feit dat het provinciebestuur ruim de helft van de moties van allerlei verschillende partijen op een of andere manier heeft omarmd, is in zijn ogen het bewijs dat het provinciebestuur zo open mogelijk wil functioneren.

“Vanuit het oogpunt van het Limburgs Parlement gezien, heb ik het nog nooit zo warm meegemaakt”, verklaarde de gedeputeerde.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen